AK Parti Karabük Milletvekilleri, Cumhur Ünal, Niyazi Güneş, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul,Karabük İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen ve AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz beraberindeki heyetle sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde incelemelerde bulundu. Sel afetinin etkilendiği bölgelerin başında gelen Kastamonu’nun Bozlurt ilçesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sel felaketinin ardından arama çalışmaları sürdürülürken bir yandan da kentte felaketin yaraları sarılıyor. Çevre illerden ekip ve gıda desteği bölgeye gönderilirken ilgili bakanlıklarda bölgenin kalkınması için çalışmalarına devam ediyor. Bununla beraber afette hayatını kaybeden vatandaşların sayısının artacağı ifade ediliyor. AK Parti Karabük heyeti de yapılması gereken yardımları belirlemek ve çalışmaları incelemek için bölgeye gitti. Sel bölgesinde vatandaşın sorunlarıyla yakından ilgilenen AK Parti Karabük Heyeti yetkililerden yapılan ve yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“Canla Başla Mücadele Ediliyor”

Sel felaketinin yaşandığı Kastamonu Bozkurt ilçesinde incelemelerde bulunan AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, devletin tüm kurum ve kuruluşlarıyla vatandaşlarının yanında olduğunu söyledi. Ünal sözlerini şöyle sürdürdü: “Canla başla mücadele ediliyor. Bu zor günleri hep birlikte el ele, gönül gönüle vererek atlatacağız. Hepimizi derinden üzen bu sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim ülkemizi her türlü afet ve kazadan korusun inşallah.”

“Rabbim Böyle Büyük Afetleri Milletimizden Esirgesin”

AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, devletin tüm imkanlarının seferber olduğunu vurgulayarak, “11 Ağustos’ta büyük bir sel felaketiyle karşılaşan Kastamonu Bozkurt İlçemize acıları paylaşmak için gittik. Devletimiz tüm imkanları seferber ederek vatandaşlarımızın yaralarını bir nebze olsun sarmaya çalışıyor. Rabbim böyle büyük afetleri milletimizden esirgesin.” dedi.

“Hasar Tespit Çalışmalarını Yerinde İnceliyoruz”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz ise yaptığı açıklamada sel bölgesinde yapılan çalışmaları yerinde incelediklerini ve vatandaşın sorunları ile yakından ilgilendiklerini ifade etti. “Sel felaketinden etkilenen Kastamonu Bozkurt İlçemizde yaşanan sel felaketi sonrasında, hep birlikte yaraları sarmaya çalışıyoruz. Selin vurduğu bölgede yetkililerimizden bilgi alıyoruz ve vatandaşlarımızla görüşüyoruz. Hasar tespit çalışmalarını yerinde inceliyoruz. Zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını hızla saracağız. Milletimizle el ele tüm yaraları beraber saracağız, inşallah. Yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bölge halkına büyük geçmiş olsun. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza buyursun.” İncelemelerde bulunan AK Parti Karabük Karabük Heyetinde yer alan isimler ise şu şekilde; AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanı Özkan Çetinkaya, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Av. Mehmet Sarı, Eflani İl Genel Meclis Üyesi Mesut Aydın Batı.