Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Festivali’ne sayılı günler kaldı. Festival heyecanının günler öncesinden hissedildiği Safranbolu’da Belediye Başkanı Elif Köse sabah kahvaltısında basınla bir araya geldi. Bu yıl 22.’cisi düzenlenen Altın Safran Belgesel Film Festivali hakkında bilgiler veren Başkan Elif Köse festival kapsamında dolu dolu bir program hazırladıklarını vurguladı.   88 ülkeden 1552 eserin yarıştığı festival  16 Eylül Perşembe günü başlıyor. Festival kapsamında düzenlenen fotoğraf yarışmasına 580, belgesel yarışmasına ise 972 eserin katıldığı Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde vatandaşlar sabah saatlerinde çeşitli etkinliklerle eğlenirken akşamları ise konserlerle coşacak. Ana teması "Kültürel Miras ve Korumacılık" olan festivalin bu yılki yan teması da Ahilik Teşkilatı'nın önderi Ahi Evran’ın doğumunun 850. yılı olması münasebetiyle “Ahilik Kültürü" o k belirlendi. Belediye Başkanı Elif Köse, 16-18 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festivalin tanıtım toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Başkan Köse, festival sayesinde Safranbolu’da turizmin canlanacağını ifade ederek festival programı hakkında bilgiler verdi. Geçen yıl pandemi dolayısıyla festivali kısıtlı imkanlarla ve kısıtlı katılımla yapmak zorunda kaldıklarını ifade eden Başkan Köse, “Bu yıl çok çaba sarf ederek ekibimle güzel bir program hazırladık. Geçe sene zayıf kalmak durumunda kalan festival içeriğini acısını çıkarırcasına güzel etkinlikler koyarak programladık. Festivalimiz her zamanki kortej yürüyüşü, çelenk sunumu ile başlayacak. Her gün bir konser, folklor gösterileri, söyleşiler mutlaka var. Özellikle çarşı bölgesini hareketlendirmek için bir takım etkinlikler düzenledik” diye konuştu. Köse, 9 gün boyunca gerçekleştirilen Açık Hava Sineması'na vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyleyerek gelecek sene açık hava sineması etkinliğini daha uzun günlere yayacaklarını belirtti. Başkan Köse, “Özellikle Avrupalı turistin, biraz daha alım gücü yüksek turistin gelmesi için temaslarda bulunduk. Göreceksiniz seneye mart ayından itibaren Fransızlar ve Kanadalılar şehrimizde turist o k etkinlikler yapacaklar” dedi.

“Mansur Yavaş Festivale Gelebilir”

Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı Altın Safran Film Festivali’ne davet eden Başkan Elif Köse başkan Yavaş’ın festivale katılacağını belirterek; “Mansur Yavaş gelmeyi çok istediğini söyledi. İnşallah programı el verirse katılmaya çalışacak.” Şeklinde konuştu.

“Festivalin Yanı Sıra Kongre Turizmini de Önemsiyoruz”

Safranbolu’nun tanıtımında kongre turizminin önemli olduğunu katıldığı birçok programda dile getiren Elif Köse kongre turizminde Safranbolu’da başladığını ve çeşitli görüşmelerin devam ettiğini vurguladı. Başkan Köse; ”Kongre turizmi de başladı Safranbolu’da. Dermatologların kongresi yapıldı. Ve çok iyi geri dönüşler aldık. 450 tane doktor kentimizdeki farklı farklı yerlerdeki konaklarda konakladılar. Alışveriş yaptılar. Programlarını tamamladıkları o üç günlük süreçte oldukça büyük katkı sağladılar. Biz bunun da devamını sağlamak için bir çok kuruluşla iletişime geçtik. Programlarını burada yapmaları için. İnşallah kongre turizmi açısından da Safranbolu turizmden hakkettiği payı alacak.” Dedi. Her sene farklı bir coşku ve heyecanla kutlanan Altın Safran Belgesel Film Festivali’ne tüm vatandaşlarımızı davet eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse konuşmasının son bölümünde programın hazırlamasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Festival ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız; https://www.altinsafran.org/ " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">