Altın Safran  Festivali hakkında açıklamalarda bulunan Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD) festivalde koordinasyon sorunu olduğunu iddia etti.  21 Eylül Salı günü basınla kahvaltıda bir araya gelen SAFTİD, Safranbolu turizmi ve dernek o k yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Daha sonrasında Şevval Sam konseri ile son bulan 22. Altın Safran Belgesel Film Festivali hakkında açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Şebnem Urgancıoğlu Ergüder Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde koordinasyon problemi olduğunu ileri sürdü.

“İcra Kurulunun İçinde Koordinasyonsuzluk Olduğunu Düşünüyorum”

İcra kurulunda olmalarına rağmen neresinde olmaları gerektiğini bilemediklerini ifade eden Ergüder yaptığı konuşmada;” Şehirde bir coşku vardı. Tahta bacaklar, bandolar falan birazcık daha çarşı bölgesini renklendirmiş görünüyordu. Yani yapan bütün herkesin ellerine emeklerine sağlık. Fakat belki pandemiden olmuş olabilir ama bir koordinasyonsuzluk icra kurulunun içinde olduğunu düşünüyorum. Biz icra kurulundaydık ama neresinde olmamız gerektiğini bilmedik. Kendimizce birşeylere katılmaya çalıştık. Bizden o anlamda çok bahsedilmedi. Bahsedilmesi önemli değil. Ben yeter ki esnafımız iş yapsın, şehrimize bir kazanç sağlasın, noktasındayım. “dedi.

“Protokol Sorunu Yansıdı Bizlere”

SAFTİD Yönetim Kurulu Üyesi Mert Vidinli ise yaptığı açıklamada festival de hareketliliğin yaşandığını fakat festivalde ufak tefek organizasyon sorunlarının olduğunu ileri sürdü. Vidinli yaptığı açıklamada; “Ufak tefek organizasyon sorunları, diğer meslektaşlarımızla da görüştüğüm üzere bir protokol sorunu da yansıdı bizlere. O kadar kusur olur mu, olmaz mı bilmiyorum ama önceye göre iyiydi. Daha iyi olabilir. Ulusal basında çok yer almaması da katılımın sağlanmasını benim tahminimce azaltıyor.” Şeklinde konuştu.

“Popüler İşler Festivalleri Yukarı Taşır”

SAFTİD Başkan Yardımcısı Erdinç Sezer ise festivalin çok akademik bir organizasyon olduğunu ifade ederek bu tür festivallerin halka inmesinin zor olduğunun farkında olduklarını ifade etti. Erdinç sıra dışı ve popüler işlerle birlikte konserlerin bir adım daha ileri gidebileceğini vurguladı. Erdinç Sezer konuşmasında; “ Birinci olan festival maalesef ve maalesef  çok büyük emek vardır. Fakat izleyen var mı? Birinci olan kim? Ama kim geldi Şevval Sam geldi. Yani bu işler, bu tür festivaller böyle parlatılıyor. Popüler işler festivalleri bir yukarı taşıyor. Bu tür işlerinde arkasında olunması gerekir. Maalesef  esnafımız artık bu tür şeylerden kaçınıyor. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"> Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin Tıklayınız; https://www.facebook.com/KarabukDerinHaber