Amasra Yolcu Limanı ile bölge turizmine katkı sağlanmasının önü açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan kararla birlikte Amasra'ya deniz yolu ile ulaşım sağlanacak.  Komşu ilimiz Bartın'ın turistik ilçelerinden olan Amasra'ya ulus rası deniz ulaşımı sağlanacak. Karabüklü vatandaşlarımızın da yakından bildiği ve yaz aylarının vazgeçilmez tatil yörelerinden biri olan Amasra'da bulunan Amasra Yolcu Limanı daimi hudut limanı o k hizmet verecek. Amasra'nın daimi hudut kapısı olması ile birlikte Amasra ve Safranbolu Turizmine katkı sağlaması bekleniyor. 19 Kasım 2021 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4820 sayılı kararı ile birlikte Amasra Yolcu Limanı, ulus rası giriş-çıkış açık daimi deniz hudut kapısı o k tespit edildi.

"Amasra Limanı Bölge Turizmine Katkı Sağlayacak"

Alınan kararla birlikte Amasra'ya yurt dışından Kruvaziyer gemilerinin gelmesi ve böylece bölge turizmine katkı sağlaması bekleniyor. Özellikle yaz aylarının vaz geçilmez tatil bölgelerinden biri olan Amasra'ya gelecek olan turistlerin Safranbolu'ya da gelmesi bekleniyor. Amasra'ya yakın olması nedeni ile Safranbolu turizmine de katkı sağlanması beklenen Amasra Ulus rası Yolcu Limanı'nda aynı zamanda gelen yolcular için gümrükleme hizmeti yapılabilecek.

Kruvaziyer (Cruise) Gemi Nedir?

Son zamanlarda yaygın turizm faaliyetlerinden biri olan Kruvaziyer bir diğer adıyla Cruise Gemi turu deniz ve gezi tutkunları için vazgeçilmez bir deneyim sunuyor. Kruvaziyer Gemi Turu; üzerinde birçok konaklama, yemek, eğlence seçenekleri bulunan; yüksek hizmet standartlarına sahip; programlanmış belirli rotalarda turistik amaçlı o k çalışan yolcu gemileridir. Ulus rası Kruvaziyer Hatları Birliği'nin tanımı ile; derin sularda en az iki gün kalabilecek, en az 100 yolcu kapasiteli olmaları gerekmektedir. [caption id="attachment_50512" align="alignnone" width="600"] İçinde restoran, otel, kütüphane ve sosyal alanların bulunduğu Curise Gemileri[/caption] [caption id="attachment_50513" align="alignnone" width="600"]Amasra Yolcu Limanı açıldı Curise Gemileri[/caption]

Amasra Karadeniz Turları İçin Önemli Bir Rotasyon Sunuyor

Karadeniz'in önemli liman bölgelerinden olan Amasra'da seyehat acentaları içinde önemli bir rotasyon sunuyor. Özellikle yaz aylarında tarihi dokusu ve eşsiz deniz havası ile yerli ve yabancı turistleri etkikeyen Amasra Kruvaziyer turları içinde önemli bir rotasyon imkanı sağlıyor. Karadeniz turu atmak isteyen turistler sırasıyla Amasra, Samsun, Batum (Gürcistan), Soçi (Azarbaycan), Odessa (Ukrayna), Nesabur (Bulgaristan), şehirlerini ziyaret edebiliyor.