Ekonomist tarafından düzenlenen Anadolu 500  listesinde bu yıl Karabük'ten 8 firma yer aldı.  Türkiye geneli listenin ilk sırasını Tosyalı alırken yöremizin göz bebeği Kardemir listeye 5. sıradan girdi. Yine yöremizin gurur kaynağı sektörün duayenlerinden Mescier 77. sırada yer aldı. Kentimizin aş ve iş kapısı firmalarından Işık Çelik 112. sırada, Yolbulan Demir Sanayi 277. sırada, Boskay 290. sırada, Saka Demir Çelik 437. sırada yer aldı. Sürprizi ise yöremizin gıda sektöründeki amiral gemisi Uzuner gıda listeye 446. sıradan girerek yaptı.

Kentimiz firmalarının Ekonomi listelerinin üst sıralarında yer alması mutluluk ile karşılandı.

İlk kez 2004’te yayınlanan araştırma, 2000’lerin başında ‘Anadolu Kaplanları’ diye tanımlanan, sonraki yıllarda ise Türkiye’nin üretim, ihracat ve istihdamında payını giderek artıran Anadolu kentlerindeki şirketleri mercek altına alıyor. 

Bu yıl Tosyalı Holding iştiraki Tosçelik, 2013’ten bu yana sekizinci kez liderlik koltuğuna oturmayı başardı. Şirket son yedi yıldır listemizin zirvesinde bulunuyor. 
Listenin ikinci sırasında 2020 yılında ikincilik koltuğuna oturan ancak 2021’de beşinci sıraya gerileyen Tiryaki Agro bulunurken, Anadolu 500’ün üçüncü sırasında ise geçen yılın ikincisi Erdemoğlu Holding iştiraki Sasa Polyester yer aldı. 
TL’deki değer kaybı ve yüksek enflasyonun etkisiyle Anadolu 500 şirketlerinin toplam cirosu bir önceki yıla göre yüzde 119 artışla 1 trilyon 942 milyar 470 milyon TL’ye yükseldi. Ancak bu dönemde ihracat ve istihdamda ise kan kaybı yaşandı.