Ülkemizde en konuşulan ve hayali kurulan konuların başında bir araç sahibi olmak geliyor. Özellikle pandemi dönemi ile beraber otomobile olan talepler daha da arttı. Peki Karabük'te araç fiyatları ne durumda? Karabük'te ikinci el araç fiyatları düşecek mi? Karabük Derin Haber o k konuyu uzmanına sorduk. İşte ilimizde araç piyasası ile ilgili beklentiler. Otomobil fiyatları son dönemlerde oldukça artış gösteriyor. 2022 yılının başında piyasanın normale dönmesi beklenirken kur oranının yükselişi ile araç fiyatlarında daha da fazla artış görüldü. Bununla beraber sıfı araçlarda yaşanan çip sorunu da araç piyasasını olumsuz yönde etkiledi.  Bayilerde sıfır araç bulmak için sıraya giren müşteriler internet sitelerinde ‘de istedikleri şekilde araç bulamıyor. Ayrıca sıfır araçlarda yaşanan çip sorunu nedeni ile ülkemizde ikinci araç piyasası her geçen gün daha da yükselmeye başladı. Peki özellikle ikinci el araç piyasasını önümüzdeki günlerde ne bekliyor? Karabük Derin Haber ekibi o k Karabük’ün önde gelen oto galericilerinden biri olan Topçu Oto Galerinin sahibi İrfan Topçu’ya Araç fiyatları düşecek mi yoksa bu süreç bu şekilde devam edecek mi diye sorduk. Araç piyasası hakkında önemli açıklamalarda bulunan Oto Galerici İrfan Topçu araç fiyatlarının önümüzdeki birkaç ayda bu şekilde ilerleyebileceğini söyledi. İlerleyen günlerde araç piyasası hakkında net birşey söylemeyeceğini ifade eden Topçu özellikle kur fiyatlarından dolayı otomobil fiyatlarında da yukarıya doğru dalgalanmalar olacağına dikkat çekti.

"Araç Fiyatları 2 Yıldır Periyodik Şekilde Yükselmeye Devam Ediyor"

Özellikle ikinci el araç piyasası ile ilgili açıklamalarda bulunan İrfan Topçu araç fiyatlarının 2 yıldır artış gösterdiğini vurguladı. İrfan Topçu; "Fiyatlar yaklaşık 2 yıldan beri periyodik şekilde yükselmeye devam ediyor.21 Aralık 2021 tarihinden 2022 yılı nisan ayına kadar duraklama dönemi oluştu. Nisan ayından itibaren özellikle son 1 aydır hem talep çok fazla hem de fiyatlar oldukça yüksek. Bundan sonraki süreçte bizi neler bekliyor net bir şey söyleyemiyoruz fakat eylül ayına kadar araç fiyatları şuan olduğu gibi aynı şekilde yükselmeye devam edeceğini düşünüyorum."

Sıfır Araç Piyasası Ne Durumda?

Sıfır araç piyasasına da değinen İrfan Topçu ülkemizde sıfır araç piyasasının durgun olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi; "Sıfır araç şuanda yok denebilecek durumda bununda birçok sebebi olduğu gibi üretim darlığından dolayı da olabilir. Şuanda yaklaşık 30-35 tane sıfır araç bayisi var. Bu bayilerden hangisini arasanız sıfır aracımız şuan elimizde bulunmuyor sıraya yazalım diyorlar. Bu internet sitelerindeki araç satışları içinde geçerli. Bugün herhangi bir internet sitesine girip baktığımızda satışa çıkarılmış sıfır araç sayıları oldukça az, demek ki üretim var ve araçlar satılıyor.

"Araç Temini Ne Zaman Artarsa Fiyatlar O Zaman Durağan Hale Gelir"

Bayilerde yaklaşık 2 yıldır problemler var. İnsanlar istedikleri aracı istedikleri şekilde gidip alma şansları çok az. Artık sıraya yazılıyor ve bugün yazılan fiyattan değil de sıra ne zaman gelirse müşteriye o zaman ki fiyat üzerinden satış gerçekleşiyor. Araçlar ne zaman temin edilip bulunursa sıfır ve ikinci el araç fiyatları da o zaman durağan hale gelir yükselmez"

Karabük'te En Çok Hangi Araçlar Tercih Ediliyor?

İlimizde tercih edilen araçlarla iligli de açıklamalarda bulunan İrfan Topçu özellikle kilometresi az olan araçların daha çok satıldığına dikkat çekti. Sıfır araç almaya bütçesi yetmeyen Karabüklüler ikinci el araçta kilometresi düşük ve az kullanışmış otomobilleri tercih ediyor. Topçu açıklamasının sonunda; "Türkiye'de üretilen ve yerli üretimi olan araçlarla birlikte hemen hemen her model ve markadan araç satılıyor. Fakat kilometresi az olan otomatik araçlar tercih ediliyor." şeklinde ">konuştu.