Asgari ücret görüşmeleri devam ediyor. Milyonlarca asgari ücretlinin merakla beklediği yeni asgari ücretle ilgili Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir konuşma yaptı. Aksoy TBMM'de yaptığı konuşmada asgari ücretin 5 bin liraya çıkarılması gerektiğini ve asgari ücretin vergilendirilmesinde devlet desteğinin olması gerektiğini vurguladı.  1 Aralık 2021 tarihinde başlayan asgari ücret görüşmeleri devam ediyor. Bugün Türk İş Sendikası'nın ev sahipliğinde ikinci oturumu yapılan asgari ücret görüşmeleri ile ilgili kulislerde konuşulmaya devam ediyor. Asgari ücretin 3 bin 500 ile 4 bin lira arasında olacağı ileri sürülüyor. 2 Aralık Perşembe günü TBMM'de  asgari ücretle ilgili söz alan Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Aksoy asgari ücretin net 5 bin TL olması gerektiğini ve bununla beraber asgari ücrete kısa dönemli üçer aylık artışlar yapılması gerektiğini vurguladı. Aksoy bununla beraber asgari ücret vergilendirilmesinde işverene ek yükler getirilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

"Ülkeyi Yönetenleri Acil Önlemler Almaya Çağırıyorum"

Memleket Partisi Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy mecliste yaptığı konuşmada asgari ücretlilerin ekonomik anlamda zor günler geçirdiklerini ifade ederek asgari ücretin vergilendirilmesinde devlet desteğinin olması gerektiğinin altını çizdi. Dr. Hüseyin Avni Aksoy; "Asgari ücret, bir kişinin en temel ihtiyaçları olan beslenme, barınma, giyim, ısınma, ulaşım gibi giderleri için, bir çalışana verilebilecek olan en düşük ücret anlamına gelmektedir. Bıçağın kemiğe dayandığı şu günlerde biraz nefes almak için ülkeyi yönetenleri acil önlemler almaya çağırıyorum.
  • Asgari ücret aylık net 5.000 TL’ye çıkarılmalıdır.
  • Ayrıca kısa dönemli, üçer aylık artışlar yapılmalıdır.
 Türkiye’de yoksulluk sınırının altında bir asgari ücret olmamalıdır.  Covid-19 sürecinde sıkıntılar yaşayan iş verenlere ek yük getirilmemeli, aksine; Asgari ücretin vergilendirilmesinde devlet desteği verilmelidir. Memleket Partisi o k, memleketimizde yaşanabilir bir asgari ücret düzenlemesi bekliyoruz." ">şeklinde konuştu.