Derin TV ekranlarına konuk olan İYİ Parti eski İl Başkanı Av. Ali Çetin Aygün, sçeim süreciyle alakalı değerlendirmelerde bulundu.

Av. Ali Çetin Aygün programda, "Belediye başkanlığına talip dört aday açısından düşündüğümüzde herkes birincide olabilir sonuncuda olabilir. İlginç bir seçim olacak. Bayram Bey CHP seçmeni kendi adayına oy verirse seçim kazanma şansı var. Benim favori adayımda Cumhuriyet Halk Partisi. CHP tarafından seçim kazanmak istiyorsa oylarına sahip çıkacak. Bayram Bey bölgesel bazda bakılırsa Eskipazarlılar birbirine çok tutkundur ordan da artı oyu olacağını düşünüyorum. İsmail Özer'e kişisel çabasıyla oldukça güzel sonuçlar elde etti geçen seçimde. AK Parti'den kaçan seçmenin Yeniden Refah'a gideceğini düşünüyorum. Kendisi Keltepe bölgesinden. Ordan da oy alacağını tahmin ediyorum. Özkan Çetinkaya da genç bir arkadaşımız daha vaatlerini adayların görmedik ama genel manada bakıldığı zaman avantajlı. Çatalzeytin bölgesinden kendisi bölgesel faktörler had safhaya çıkmış vaziyette. Yedi sekiz bin Çatalzeytin oyu gider diye hesap edioyrum." ifadelerinde bulundu.

Aygün konuşmasına, "Rafet bey kurt politikacı bir şey diyecek halimiz yok emeklilere vaatleri ile güzel bir hamle yaptı. Bu da bir avantaj tabi ne derece etkiler ilerleyen zamanlarda belli olacak. İYİ Parti için de benim bıraktığım süre de 1 yıllık sürede dibe vurdu diyeceğimiz bir parti. %24'lere ulaşmıştı benim dönemimde şu an duyduğum kadarıyla 4-5 lerde. Karabük'te hala daha bir aday yok. Başarı sağlamak yönünden başarısızlık olarak yorumlayacağız. Aday çıkarsa yine değerlendiririz. Karabük'te ve Safranbolu'da İYİ Parti açısından trajedi yaşanıyor.

"Teşkilat hukuken düşmüş vaziyette"

"Üye kaldığını da zannetmiyorum o derece kötü. Ben adayın çekileceğini düşünüyorum. Kendisini tanımam vizyonunu misyonunu görmedim ama bu olmayan teşkilatla seçime girmek harakiri yapmak demek. Hakan Bey reklam peşinde değilse görünen yol çekilmek. İYİ Parti'nin kuruluş felsefesi MHP'den memnun olmayanlar ve AK Parti yönetiminden haz etmeyenlerden oluşur. Bu oylardan çoğunun Karabük bazında CHP'ye geçeceğini düşünüyorum. Yeniden Refah'a AK Parti'den oy gideceğini düşünüyorum. Yanılıyor da olabilirim. Eğer seçmen hayal kırıklığına uğramıştı bunu sürdürmezse CHP'nin 26 bin oyu var merkezde. Bu ciddi bir oy teşkilat adayına sahip çıkarsa sürpriz olabilir. En yararlı kim olacaksa o seçilsin. Partizanlık yapacak değilim. Yapılacak seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. hakeden kazansın. Doğru adaya oy verelim." dedi.

Programın tamamını Youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz;