Karabük’ün Aydınlıkevler Mahallesi'nde tekrarlanan seçimlerde, Aysun Bostancı yeni muhtar olarak seçildi.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Fahri Bostancı, 566 oy alarak mahallenin muhtarı olmuştu. Ancak Bostancı’nın geçmişte aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezası ve memnu haklarının bulunması nedeniyle diğer adayların İlçe Seçim Kuruluna itirazı sonucu, mazbatası iptal edilerek seçimin tekrarlanmasına karar verildi.

2 Haziran’da tekrarlanan seçimde, eşinin yerine aday olan Aysun Bostancı, 3 erkek rakibini geride bırakarak 432 oy ile mahallenin yeni muhtarı oldu.

“Eşimin Haksızlığa Uğradığını Kanıtlamak İçin Aday Oldum”

Yeni muhtar Aysun Bostancı, yaptığı açıklamada, “31 Mart Yerel Seçimleri’nde eşim muhtar oldu fakat bazı olaylar nedeniyle muhtarlığı düştü. Yeniden seçim kararı alındığında, eşimin haksızlığa uğradığını kanıtlamak için aday oldum. Halkımız da arkamızda durdu ve beni destekledi. Önceden böyle bir hayalim yoktu, ama eşimin hakkını savunmak için bu yola girdim ve kazandım,” dedi.

"Kadınların Her Yerde Başarılı Olabileceğini İspatladım"

Bostancı, en yakın rakibine 70 oy fark atarak muhtarlığı kazanmasının kendisini çok gururlandırdığını ifade etti. “Eşim de seçimden zaferle ayrıldı, ben de. Hatta ben daha fazla oy aldım. Kadınların sadece doktor, öğretmen gibi mesleklerde değil, muhtarlıkta da başarılı olabileceğini gösterdim. Yeni süreç için çok heyecanlıyım, eşimin desteğiyle daha iyi hizmetler yapacağız,” diye konuştu.

“İki Bayram Arası Bir Düğün Oldu”

Seçimde eşine destek veren Fahri Bostancı ise, “Ramazan ayında ben, Kurban Bayramına yaklaşırken de eşim muhtar oldu. İki bayram arası bir düğün oldu. Ailecek iki seçimden zaferle çıktık. Bize inananları mahcup etmeyeceğiz. 31 Mart’ta ne söz verdiysek yerine getireceğiz,” ifadelerini kullandı.

Sonuç olarak, tekrarlanan seçimde Aysun Bostancı’nın muhtar seçilmesiyle demokrasi kazandı ve Bostancı ailesi büyük bir mutluluk yaşadı.

Editör: Haber Merkezi