Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kardemir Kavşak Projesi alanında incelemelerde bulundu. Filyos 5 Köprüsü'nün açılışı ve bir dizi ziyaretler için ilimize gelen Karaismailoğlu kavşak projesi ile ilgili Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti  Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş'ten bilgiler aldı. Bakan Karaismailoğlu'nun incelemelerde bulunduğu sırada trafiğin yoğun olması dikkatlerden kaçmadı. Bununla beraber söz konusu proje hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun açıklamalarda bulunmaması şaşkınlıkla karşılandı. Karabük'te mesaisine valilik ziyareti ile başlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu daha sonra AK Parti Karabük İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 2002 yılından itibaren AK Parti hükümetlerinin yapmış olduğu yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Konuşmasında dolar kurunun artması ve ekonomideki çalkalanma da değinen Bakan Karaismailoğlu söz konusu fiyat artışını ekonomik saldırı o k değerlendirdi. Bakan Adil Karaismailoğlu; "Bölünmüş yol uzunluğunu 28 bin 500 km’ye çıkması ile trafik kazalarında da yüzde 82’e varan azalmalar yaşandığına da dikkat çeken Karaismailoğlu, “ Bu yüzde 82 azalmanın karşılığı her yıl 12 bin tane can kurtarıldı demek. Yakıttan, zamandan, çevre sıkıntılarından tasarruflarını üzerine koyarak can ve mal emniyet açısında bu yatırımların yapılması ülkemizin çok büyük kıymetidir. Bu büyük alt yapı açığını 19 yılda çok önemli seviyeler kat ederek kapatmış durumdayız. Gelecek nesiller bu yol, köprü, kavşak, havayolu ve demiryollarını düşünmeyecek. Artık bundan sonra teknoloji ve inovasyonla ile uğraşacak. Bu güçlü alt yapı sayesinde büyüme oranları ve ihracat rakamları yükseliyor. Bölgenin ulaşımındaki erişebilirliğini ne kadar kolay, kaliteli ve güvenli sağlarsanız o bölgenin gelişmişliği o nedenle üst seviyede artıyor. Bunların hepsi artarak devam edecektir. Son 19 yıldır çok büyük gelişmeler var ve biz bunların üstüne daha fazlasını koymak zorunda olduğumuz için daha çok çalışıp üretmek zorundayız” diye konuştu.

"Çanakkale Köprüsü Osman Gazi Köprüsü Hakkında Açıklamalarda Bulunan Bakan Kardemir Kavşak Projesi Hakkında Konuşmadı"

AK Parti Karabük İl Başkanlığı'nda açıklamalarına devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu muhalefeti eleştirerek yapılan projelerin uzun yıllar hizmet vereceğini fakat tartışmaların unutulacağını ifade etti. Öte yandan ülke gündemi hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu'nun Kardemir Kavşak Projesi hakkında herhangi bir açıklama yapmaması ise dikkat çekti. Konuşmasında Çanakkale, Osman Gazi Köprüse'ne değinen Karaismailoğlu'nun Kardemir Kavşak Projesi hakkında açıklamalarda bulunmaması şaşkınlıkla karşılandı. Bakan Karaismiloğlu muhalefeti hedef aldığı konuşmasında; "Çanakkale köprüsü, Osman gazi köprüsü yüzyıllar kullanılacak. Hepsi bu vatan ve millet için. Bunları gelecek nesiller daha iyi anlayacak. Haksız ekleştirişleri ve kötü siyasete aldırış etmeden milletimize vatanımıza nasıl hizmet edeceğimizin çabası içinde olacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, vizyonunda Türkiye’ye son 19 yıldır adeta bir çağ kapatıp, çağ açan ülkemize getirdiği bu yenilikler artarak devam edecek. Teşkilatlarımız bu yatırımları evlere hanelere girerek anlatmanız lazım. 2023 yılı güçlü bir şekilde aktardıktan sonra Türkiye’yi artık kimse tutamayacak." ">dedi. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

Bakan Kardemir Kavşak Projesi Alanında İncelemelerde Bulundu

AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından ziyaretlerine devam eden Bakan Karaismailoğlu bununla beraber Karabük esnafı ile bir araya geldi. Daha sonra Karabük'ün trafik sorununun çözülmesi için yapılması planlanan Kardemir Kavşak Projesi alanında incelemelerde bulundu. Adil Karaismailoğlu burada proje hakkında yetkililerden bilgi aldı. Yıllardır yapılması için beklenen ve bir türlü yapımına başlanamayan Kardemir Kavşak Projesi hakkında açıklamalarda bulunmayan Karaismailoğlu'nun söz konusu proje ile ilgili ne gibi talimatlar vereceği ise merak ediliyor. Özellikle mesai saatleri bitiminde ve günün belli saatlerinde kilitlenme noktasına gelen trafik konusunun bir an öce çözülmesini bekleyen Karabüklüler projenin bir an önce hayata geçirilmesini istiyor. Öte yandan Kardemir Kavşak Projesi'ne ne zaman başlanacağı ve söz konusu projede hangi aşamada olunduğu Karabük Kamuoyu tarafından merak ediliyor.