"Kırsal Kalkınmada Eflani'de Üretim Genele Yayılıyor" projesi kapsamında Eflani'de kurulan kaz üretim ve eğitim çiftliğinde kazlar erginliğe erişmeye başladı. Yılbaşından sonra yumurtlaması beklenen kazların ilk yumurtalarını verdiğini öğrenen Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul sosyal medya hesabından sürpriz yumurta paylaşımında bulundu. 
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından kabul edilen projeyle ilk etapta 60 yetiştiriciye 400'er kaz palazı verilerek ve büyütülen kazların pazarlaması yapılacak. Hindi yetiştiriciliğinde ön planda olan Eflani'de proje ile birlikte kaz yetiştiriciliğinin de yaygın olması ve üreticilere yeni bir gelir kapısı sağlanması amaçlanıyor.
Proje ile birlikte Eflani'de kurulan kaz üretim ve eğitim çiftliğine yerleştirilen kazların önümüzdeki yıl yumurtlaması ve söz konusu yumurtalardan da yeni kazların üretilmesi amaçlanıyordu. Yapılan çalışmalar sonucunda üretilen yavru kazlar ise kursu başarı ile bitiren kursiyerlere verilecek kaz üreticiliğinin yaygınlaşması sağlanacak. Fakat çiftlikte bulunan kazların önümüzdeki seneden erken yumurtlaması kursiyerler ve üreticilerde büyük sevinç yarattı. Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul ise durumu sosyal medyasına taşıdı.

"Bizim İçin Sürpriz Oldu"

Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul Sosyal Medya Hesabından yaptığı açıklamada; "SOGEP (Sosyal Gelişimi Destekleme projesi) kapsamında BAKKA destekli kaz üretim ve eğitim çiftliğimizde ki kazlar erginliğe erişmeye başladı ve ilk yumurta geldi. Yılbaşından sonra yumurtaya gelmesini beklediğimiz kazların bir ay erken yumurtlamaya başlaması bizim için sürpriz oldu. “KIRSAL KALKINMADA EFLANİ’DE ÜRETİM GENELE YAYILIYOR” projemizin başarılı, faydalı ve hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.