Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Emek Mahallesi’nde bulunan, içerisinde acezeler için yemekler hazırlanan mutfağın yer aldığı ve aktif bir şekilde ebru sanatı, resim, seramik, dikiş gibi kursları barındıran SAKEM’i (Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi) ziyaret etti.

Kurslarda eğitim gören kadınlarla bir araya gelen Başkan Köse yakın bir zamanda Emek Mahallesi’nde yer alan SAKEM’in tüm kadınların kullanabileceği hanım evi konseptinde bir hizmete kavuşacağı ve yeni dönemde kadınlar için istihdam sağlayacak bir dikim evinin oluşturulacağı sürprizini verdi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Emek Mahallesi’nde faaliyetlerini sürdüren SAKEM kurslarını ziyaret etti. Kurslara tek tek konuk olarak eğitim gören kadınlarla sohbet eden Başkan Köse ziyaretlerinin ardından Safranbolu Belediyesi tarafından kadınlar için oluşturulacak yeni sosyal alanların ve istihdam sahalarının Emek Mahallesi’nde yer alacağını söyledi. Emek SAKEM İçerisinde yer alan ve acezeler için yemek üretimi yapan mutfağın inşaatı devam eden hayır çarşısının tamamlanmasının ardından bu noktaya taşınacağını belirtti. Mevcut mutfak alanının ise hanım evi konseptinde bir alana dönüştürüleceğini tüm kadınların uğrak noktası haline gelecek bir sosyal alan oluşturacaklarını belirtti. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından şu an tasarım aşamasında olan, SAKEM bünyesinde dikiş kursu almış olan kadınların yer alacağı, Safranbolu Belediyesi personelinin kıyafet ihtiyacını karşılayacak ve kadınlara istihdam sağlayacak dikim evi projesinin hayata geçeceğini belirtti.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse söz konusu projeler hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Emek’teki SAKEM kursumuz bizim en çok ilgi gören ve yoğun olan kurslarımızdan bir tanesi. Bu arada SAKEM kurslarımız aynı hızla devam ediyor farklı alanlarda. Bulunduğumuz alanda sadece kurslar değil bizim acezelere yemek yaptığımız bir mutfağımız da var. Bu alandaki mutfağı yeni yaptığımız hayır çarşısına taşıyarak mevcut mutfak alanını da ilk açtığımız hanım evi gibi kadınlarımızın kurs öncesi sonrası ya da kurs devam ederken çay, kahve içebilecekleri bir alana dönüştüreceğiz. Tabi bu sadece kursa gelen kadınların değil bu bölgedeki tüm kadınlarımıza hizmet edecek bir alan olacak. Bunun sürprizini verdim ve kadınlarımız da çok memnun oldu. Ayrıca istekleri, şikayetleri noktasında sohbet ettik. Eksiklerini her zaman tamamlamaya çalışıyoruz.”

“Çok yoğun devam eden dikiş kursumuz var. Dikiş kursundaki kadınlarımıza da bir sonraki dönem Safranbolu Belediyesi’nin personel kıyafet ihtiyacını giderecek dikim evi projemiz var. Bu dikim evi sayesinde dikiş kursu alan kadınlarımıza da istihdam sağlamış olacağız.’’