İl Genel Meclisi Mart Ayı Meclis toplantısı yapıldı. İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, Mart ayı İl Genel Meclisi toplantısında; Karabük İl Genel Meclisi’nin ve Karabük İl Özel İdaresi’nin gerçekleştirdiği çalışmaların çevre İllerden takdir gördüğünü söyledi. Yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Yıldırım daha iyi hizmet getirmek için çabaladıklarını vurguladı. Yapılan yatırımlarla İl Özel İdaresi'nin imkanlarının genişlediğine dikkat çeken Yıldırım bununla beraber mali yönden bir çok konuda da tasarruf edildiğini belirtti.

 “Makine Parkımız Güçlendirilmiştir”

Başkan Yıldırım, Mart ayı İl Genel Meclis toplantısında yaptığı açılış konuşmasında, 2014 yılından itibaren Karabük İl Özel İdaresi’nin makine parkını ve hizmet ağını güçlendirerek geliştirdiklerini belirtti. Yıldırım; “Taş kırma makineleri-seyyar konkasörlerimiz, yeni aldığımız greyderlerimiz, ekskavatörlerimiz, çöp toplama araçlarımız, JSB diye tabir edilen küçük kepçe-beko lederlerimiz, pikap, kamyon, silindir, arazöz, otobüs ve yükleyiciler olmak üzere 63 adet iş makinesi ve araç satın alınarak makine parkımız güçlendirilmiştir. Bu makineleri satın alırken KDV muafiyetinden yararlanmak için İdaremiz bünyesinde iktisadi işletme kurulmuş ve bu sayede İdaremize kazandırılan yaklaşık 40 milyon TL değerindeki makineler için KDV muafiyetinden 6 milyon TL idaremize kazandırılmıştır. Geçtiğimiz yıllarda satın aldığımız iki adet seyyar konkasörlerimiz ile bugüne kadar 1 milyon 250 bin ton sarı malzeme üretimi yapılmış, konkasörlerimizin seyyar olması sebebiyle bilhassa nakliyeden tasarruf edilmesi hedeflenmiş ve kilometre mesafesine göre değişmekle beraber ton başı 15-20 TL’den son üç dört yılda üretilen 1 milyon 250 bin ton malzemede yaklaşık 20-25 milyon TL İdaremize daha ucuza hizmet üretilmesi imkânı elde edilmiştir” diye konuştu.

“Kendi Asfaltımızı Üretin Bir Konuma Geldik”

İki yıl önce kurulan asfalt plenti ile kendi asfaltını üreten bir konuma ulaştıklarını ifade etti. Başkan Hasan Yıldırım Yıldırım; “Son iki yılda sıcak asfalt plentimiz kurulmuş, asfalt finişeri ve asfalt silindirleri satın alınarak, asfaltı kendi imkânlarımız ile yapabilecek seviyeye ulaşılmıştır. Asfalt yol yapımı ile yollarımızın bakım ve onarımında en önemli ihtiyaçlarımızdan biri de ince ve kalın sarı malzeme ile mıcır malzemesidir. İdaremizce yıllık yaklaşık 550 bin ton malzeme tüketilmekte olup; bunun 250-300 bin tonunu kendimize ait seyyar konkasörlerimiz ile üretmekteyiz. KARDEMİR AŞ’ye ait olan Cumayanı taş ocağını yapacağımız bir protokol ile süreli o k İdaremize kazandırmayı ve burada yapılacak olan üretim ile malzeme ihtiyacımızın tamamını karşılamayı hedefliyoruz. Bu konu, bu ayki meclis gündemimizde olup inşallah hep birlikte İdaremiz için en uygun kararı vereceğimize inanıyorum” dedi.

“Arasöz Araçları Önümüzdeki Hafta İdaremize Teslim Edilecek”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan arazöz ve vidanjör araçlarının durumu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Yıldırım; “Bu araçlarımız DMO tarafından siparişi-imalatı-muayenesi ve satın alması yapı k idaremize gönderilecektir. 900 bin TL değerindeki kanal açma- vidanjör aracımız için DMO tarafından sipariş verilmiş, kamyonu satın alınarak imalatçı firmaya teslim edilmiş, kamyonun üzerine kanal açma-vidanjör montajı devam etmekte olup muayene kabulü yapıldıktan sonra bir aylık süre içinde idaremize teslim edilmesi beklenilmektedir. 700 bin TL değerindeki 13 bin litre kapasiteli temiz su tankeri-arazöz aracımızın DMO tarafından sipariş-imalat ve muayene kabulü bitirilmiş, önümüzdeki hafta idaremize teslim edilecektir. Başta Milletvekillerimiz, Bakanımız ve Valimiz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Devletimiz var olsun” şeklinde konuştu.