CHP Karabük'te yerel seçim sonuçları şokunu yaşıyor.

Yerel seçimlerin sonuçlanmasının ardından sebep sonuç değerlendirmeleri de başladı. Türkiye genelinde CHP birinci parti olup bir çok yeni il belediye başkanlıkları aldı. Adeta zafer ilan etti. Ancak Karabük'te tam bir fiyasko ve hayal kırıklığı yaşattı.

Aday adaylığı sürecinde ciddi tartışmalar oluşmuştu. Karabük Milletvekili Cevdet Akay kazanacak adayı bulabilmek için ince eleyip sık dokumuştu. Basına düştüğü kadarı ile parti içerisindeki kendisine çok yakın bir akrabası vasıtası ile Eskipazar camiasının sözü geçen ağabeylerinden İsmail Yalav ile adaylık konusunda görüşüldüğü sızmıştı. 

Öte yandan Deva partisinin önceki il başkanı ve Karadeniz camiasının sözü geçen isimlerinden Yusuf Aydın'da partisinden istifa ederek aday adaylığı başvurusu yapmıştı. Başvurusu sonrası ise partiye taban harici kazanabilecek ekstra oy getirebileceği öne sürülmüştü.

Ancak mevcut il yönetiminin bile uygun görmediği konuşulan Bayram Karadağ genel başkanlık seçimi yarışı sırasında mevcut genel başkan Özgür Özel'e destek verdiğinde her seferinde dile getirerek adaylaşması için genel merkezde yoğun çaba harcamıştı. Karabük gibi küçük bir kent adayı için karar her toplantıda bir sonrakine ertelenmişti.

Kazanamayız görüşlerine rağmen genel merkezden adaylığını açıklattıran Bayram Karadağ seçim sürecinde etkili bir siyaset yapamazken son derece sönük kaldı. Çoğu zaman seçim çalışmalarına il başkanı bile teşrif etmedi. Yanındaki bir kaç kişi ile seçim faaliyetlerini yürüttü. Karabük seçmeninin oyunu alabilecek hiçbir argüman ortaya koyamamış olacak ki hezimet denilecek bir sonuç ortaya çıktı.

Seçim atmosferinde CHP'nin Erdoğan Dinçel, Adnan Yüce gibi ağır ağabeyleri gidişatın farkına vararak çıktıkları kanallarda 14 bin civarında olan taban oylarını bir çatı altında toplamaya gayret gösterdiler.

31 Mart akşamı açılan sandıklar ise şok etkisi yarattı. CHP tüm ülkede oy patlaması yaparken Karabük'te tam manası ile hayat kırıklığı yarattı. %11.09  oy oranı ve alınan 6.770 oy CHP'nin yıllardır beklediği ve tam şimdi zamanı geldi dediği bir anda hayallari bir başka seçime bıraktı.

Seçim sonuçlarını değerlendiren bir çok  kişi ise Bayram Karadağ'ın ne Eskipazar Camiasında ne parti tabanında karşılığının olmadığı şeklinde yorumladı.