Bayram deyince akıl gelen lezzetlerin başında Safranbolu lokumu geliyor. Safranbolu lokumu çifte kavrulmuş, safranlı lokum ve birbirinden lezzetli çeşitleri lokum severleri kendine hayran bırakıyor. Peki  Safranbolu lokumu nasıl yapılır? Safranbolu lokumu fiyatları nedir? Ramazan bayramında ağızlarımızı tatlandıracak Safranbolu lokumları ile ilgili merak edilenleri sizler için ustasından öğrendik.

Derin TV ekranlarında yayınlanan "Maharetli Eller Nasıl Yapar?" programının ilk bölümünde Sadece ülkemize değil dünyaya nam salmış Safranbolu lokumu ustalarına konuk olduk. Zarif Tat üretim tesislerinde her detayını öğreneceğiniz Safranbolu lokumları nasıl bu kadar lezzetli oluyor, hangi aşamalardan geçiyor hepsi ve daha fazlası Maharetli Eller Yapar Programında.

1.Safranbolu Lokumu Çeşitleri

Konaklarının yanı sıra lokumuyla da ünlü olan Safranbolu'da değişik ambalajlarla üretilen lokumlar, safranlı başta olmak üzere damla sakızlı, fındıklı, güllü, çifte kavrulmuş, çikolatalı, sade ve antep fıstıklı gibi çeşitleriyle müşterilere sunuluyor. Bakır kazanlarda üç buçuk saat kaynatı k oluşan Safranbolu lokumun en önemli özelliği diğer lokum göre hafif olması ve boğazı yakmaması.

[caption id="attachment_56812" align="aligncenter" width="300"]safranbolu lokumu çeşitleri safranbolu lokumu çeşitleri[/caption]

Bu yıl şeker ve çikolata da fiyat artışları nedeniyle vatandaşın lokuma talebi arttırması ürütücülerin de yüzünü güldürdü. Pandemi öncesi üretim seviyelerinin de üzerine çıkan lokum üretiminde en büyük talep büyükşehirlerden ve havalimanlarından gelmeye başladı. Ramazan bayramına sayılı güner kala Safranbolu lokumları ile adından söz ettiren Zarif Tat üretim tesislerinde yoğun günler yaşanıyor.

2. Safranbolu Lokumları Nereden Alınır?

Öte yandan birçok vatandaş bayram nedeni ile sevdiklerine lokum alırken kararsızlık yaşıyor. Safranbolu ve birçok bölgede birden çok firmanın bulunması Safranbolu lokumları nereden alınır sorularını akıl getiriyor. Lokumun güvenilir, taze ve hijyenik şartlarda üretilmesi lokum severler tarafından dikkat edilen konuların başında geliyor.

Zarif Tat Lokumları Sahibi Adem ve Erdem Karataş üretim tesislerini Derin TV aracılığı sizler için görüntüledi. Birbirinden güzel lokumların yapıldığı tesislerde hijyen kurallarına dikkat ettiklerini ifade eden lokum ustaları, Safranbolu Lokumlarının püf noklarını Maharetli Eller Nasıl Yapar Programında anlattı. Taze ürünlerle hijyenik ortamda üretilen Safranbolu lokumları Zarif Tat tezgahlarında vatandaşların ağızlarını tatlandırmak için bekliyor. 

3.Safranbolu Lokumu Fiyat O k Kaç TL'ye Satılıyor?

Çifte kavrulmuş Safranbolu lokumları, safranlı, türk kahveli, güllü, kadayıflı, yaban mersinli gibi birbirinden güzel çeşitlerini tadarak aldığınız Safranbolu lokumlarını Zarif Tat satış ofislerinden, internet üzerinden satın alabilirsiniz. 50 ile 150 lira arasında değişen Safranbolu lokumları çikolata ve şekere gelen zamların ardından en çok tercih edilen şekerlemelerin başında geliyor. Safranbolu lokumları ile ilgili daha fazla bilgi almak için programımızı izlemeyi ">unutmayınız;

" width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">