Karabük Merkez Camii temel atma töreninde saatlerce bekletilen ayakları bağlı kurban görüntüsü üzüntü yaratırken Niyazi Güneş dayanamayıp müdahale etti.

Yıkılan Karabük kent meydanının alt tarafına yapımına başlanan Karabük Merkez Camii için temel atma töreni yapıldı.

Törene mevcut ve önceki dönem milletvekillerinin yanısıra Karabük Valisi, üst düzey bürokratlar,STK Başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tören beklenen saatten geç başlamakla birlikte çok sayıda konuşmacı olması nedeniyle uzunca bir süre aldı.

Törenden çok önce, temelin atıldığı alana kurban kesimi için getirilen 2 tane koç ise, törenin ilerleyen saatlerinde dikkat çekmeye başladı.

Ayakları bağlı şekilde soğuk beton üzerinde tabiri caiz ise saatlerce bekletilen kurbanlık koçlar, bir müddet sonra çırpınmaya başladı. Tören alanında bulunan bazı kişiler kurbanlık koçların bu çırpınışını görünce tepki gösterdiler.

Durumun önceki dönem Karabük Milletvekili ve eski diyanetçi Niyazi Güneş hocaya iletilmesi üzerine Güneş müdahale etti. Tören alanında bulunan Karabük İl Müftüsü Ercan Aksu'ya seslenen Niyazi Güneş, inşaat alanında bekletilen kurbanlık koçların derhal oradan alınarak ya azledilmesini ya da kesimhaneye götürülerek orada kesilip ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını söyledi. Bunun üzerine Müftü Ercan Aksu ilgililere gerekli talimatları verirken bekletilen kurbanlık koçlar tören alanından alınarak götürüldü.