Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır Derin Habere gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Derin Haber Stüdyolarında İmtiyaz Sahibi Sait Alıcı’nın sorularını yanıtlayan Abdullah Çakır ekonomi ve erken seçim tartışmaları  ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli üzerinden erken seçim çıkışı ile ilgili açıklamalarda bulunan Abdullah Çakır partisinin Karabük’te seçime hazır olduğunu ifade etti. “Ne Zaman Sandık Konursa Konsun Karabük CHP O k Erken Seçime Hazırız” Erken seçimden ziyade Karabük ile ilgili konu daha çok ağırlık verdiklerine dikkat çeken Çakır, “Özellikle genel merkezimizin esnaf paketi milli eğitimle ilgili açıklamaları var. Biz her zaman seçim bittikten sonra, Türkiye de yeni bir seçim olacak gibi yapılacak her seçime açığız. Türkiye de erken seçim olursa biz Karabük o k bütün teşkilatlarımızla beraber erken seçime hazır olduğumuzu her zaman açıkça ifade etmek istiyoruz. Bizim içinde tarih önemli değil. Ne zaman sandık konursa konsun Karabük CHP o k her zaman erken seçime hazırız.”  şeklinde konuştu. İl Başkanları ile yapılan ortak basın açıklamasına değinen İsmail Çakır yayınlanan genelgeyle ilimiz genelinde yaşanan ekonomik sıkıntı dikkat çektiklerini vurguladı. Genel Merkezden yayınlanan genelgeyle birlikte esnaf odaları ve diğer sivil toplum örgütleri ile iletişimi geçtiklerini açıklayan Çakır esnafın sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini söyledi. Pandemi ile mücadele hakkında da açıklamalar da bulunan Abdullah Çakır, mücadeleye destek veren herkese teşekkür etti. Maske, mesafe, temizlik kurallarına uyulmasının önemli olduğunun altını çizdi.

“Esnaf Kredileri Banka Dışına Çıkaramadı!”

CHP İl Başkanı Çakır, “Esnaflarla konuşarak sorunlarını tespit etmeye çalıştık. Tespit ettiğimiz sorunları genel merkezimize gönderdik. Sayın Genel Başkanımız illerden genel rapor doğrultusunda grup toplantısında 17 madde o k açıkladı. Bu maddelere baktığımız zaman esnaflarımız ne kadar zor durumda olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Geçen sene mart ayından bu tarafa açılamayan bir sürü iş yerlerimiz var. Okul kantinlerinin mart ayından bu tarafa hiçbir gelirleri yoktu. Servis araçlarını bir gelirleri yoktu. Karabük bir öğrenci kenti. Öğrencileri yurtları kapalı kaldı. Konuşmasının devamında hükümetin ekonomi politikasını eleştiren Abdullah Çakır; “Hükümet ne yaptı, faizle kredi verdi. Yani esnafa verilen hiçbir destek yok. Esnaf gerçekten zor durumda. Zaten esnaf aldığı bu kredileri banka dışına çıkaramadı. Bütün kredilerini nerede kullandı. Bankadan işte 25 bin lira kredi aldı. Aynı krediyi banka içerinde borç yatırdı. Esnafın istediği daha farklı şeylerdi. Piyasanın canlanmasını, devlet olan borçlarının, hayat normale döndükten sonra uzun vade de ertelenmesi gerekiyor. Bu bizim öneriler paketinde de vardı.” Şeklinde konuştu.

“Ekonominin Kötüye Gidişi Vatandaşı Olumsuz Etkiliyor”

Karabük’te ve ülkemizde ki işsizlik sorununa da değinen Başkan Abdullah Çakır, işsizlik nedeniyle bazı vatandaşların psikolojik problemler yaşadığını söyledi. Ülkede intihar vakalarında artış olduğunu hatırlatan Çakır pandemi ve işsizlik sürecinin ruhsal o k vatandaşları olumsuz etkilediğini beyan etti. Abdullah Çakır ekonominin kötü gidişinin vatandaşları olumsuz etkilediğini ve intihar girişimlerinin dışa yansıması olduğunu kaydetti.