Yaklaşan yerel seçimler ile birlikte siyasi partiler de belediye başkan adaylarını belirlemeye çalışıyor. Ak Parti nerede ise adayını açıklayacak durumu geldi. MHP’de ise Rafet Vergili ilk kez 4.  Kere demeye hazırlanıyor. İyi Parti’de suskunluk devam ederken CHP’de henüz yeteri hareketlilik yaşanmıyor.

Geçtiğimiz milletvekili seçimlerinde İYİ Parti hayal kırıklığı yaşarken CHP oldukça fazla bir oy ile milletvekili çıkarmıştı.

Mevcut Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin kazandığı geçmiş 3 dönemki seçimlere bakıldığında CHP tabanından ciddi oy aldığı sürekli konuşulmuştu.

Şimdi gözler milletvekili seçimlerinde ivme yakalayan CHP, Karabük’te Belediye Başkanlığı’nı kazanabilir mi? Kazanmak için hangi aday ile seçimlere girecek sorusuna çevrildi.

Siyasi kulislerde ise, İYİ Parti’ye çok fazla şans verilmezken, CHP’nin Karabük Belediye Başkanlığı seçimlerinde iddialı olabilmesi için öncelikle İyi Parti tabanını da etrafında toplayabilecek bir isim ile seçime girmesi gerektiği değerlendiriliyor.

Özgür Özel ve Meral Akşener görüşmesinden işbirliği çıkmayınca Özel, tabanda birleşiriz açıklaması yapmıştı.

Bu açıklama ışığında Karabük’te CHP’ve İYİ Parti’yi tabanda birleştirebilecek isimler bir anda konuşulmaya başlandı. Özellikle geçtiğimiz seçimlerde İYİ Parti’den aday adayı olan, Ali Çetin Aygün, Mustafa Özata, İsmail Yalav, Yalçın Kılınç, Ozan Canyurt gibi güçlü isimler ön plana çıkıyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in tabanda birleşiriz açıklamasının yansıması olarak Karabük merkez ve ilçelerinde bu tür bir varyasyonun denenip denenmeyeceği gelecek günlerde ortaya çıkacak.