Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Safranbolu ziyaretinde yaptığı akil adam toplantısı konu ve konukları ile şok etti. İzmir Depremi nedeniyle ertelenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Safranbolu ziyareti dün gerçekleşti. Ziyaret adeta Karabük ili yokmuş gibi sayı k Safranbolu temelinde yapıldı. Programın en önemli gündemi ise 100 akil adam ile yapılan toplantı oldu. CHP Karabük İl Teşkilatı’nın saf dışı edildiği belirtilen toplantıyı sadece Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy’un organize ettiği iddia edildi.

FİYASKO MU OLDU?

İl teşkilatından habersiz hazırlandığı iddiaları gölgesindeki Akil Adamlar toplantısına 100 kişi davet edilmesine rağmen 25 kişi civarında katılım olması fiyasko o k değerlendirildi. Toplantı ile ilgili bir diğer eleştiri ise davet edilen katılımcılar konusunda oldu. İl Başkanı dâhil kimse ile istişare etmeden milletvekili Aksoy’un katılımcı listesi hazırlaması parti tabanından da geniş tepki aldı. Katılanların ismi ortaya çıkınca birçok partili şu eleştirileri dile getirdi: “İl Başkanı Genel Başkanı ve Genel Merkezi temsil eder. Bir il de milletvekili il başkanının üzerinde değildir. Tam tersine milletvekili ildeki siyasi çalışmalarında il başkanına tabi olmalıdır. Sayın Aksoy ne yapmaya çalışıyor? Bu şekildeki davranışlar ildeki parti bütünlük ve ahengini bozuyor. Tasvip etmiyoruz.” şeklinde düşüncelerini dile getirdiler. Diğer yandan bazı katılımcıların Safranbolu’nun başarılı belediye başkanı Elif Köse’yi şikayet ettikleri, bazılarının ise ısrarla yıllardır sosyal demokrat ve CHP’ye destek verdiğini öne sürerek ticari işlerine destek istedikleri iddiaları tam bir şaşkınlık yarattı.

DAVETLİLER DE TEPKİDEN NASİBİNİ ALDI

Öte yandan 100 kişi davet edilmesine rağmen 25 civarında insanın katılması fiyasko o k değerlendire dursun katılımcılar konusunda da ciddi eleştiriler gündeme geldi. Eleştirilerden bir kısmı Ak Parti kökenli olan birkaç isim üzerinde kendi parti tabanından geldi. Özellikte geçmişte merkez ilçe başkanlığı yapan Tuncay Özcan’ın böyle bir toplantıya katılması ciddi tepkiler oluşturdu. Diğer bir eleştiri ise CHP tabanından geldi. Erdoğan Dinçel gibi partiye yıllarını veren birçok CHP’ li akil adam toplantısı diye davet edilenleri görünce çok şaşırdıklarını ifade ettiler. Başka partilerden olacağı söylendi ama katılanların arasında partililer de var. Eğer partililerden akil adam çağırılacak ise unutulmak istenmiş çok insan var şeklinde serzenişlerini ortaya koydular.

KİMLER KATILDI

Karabük Derin Haber o k yaptığımız araştırmalarda kamuoyuna açıklanmayan davet listesinden katılan bazı isimlere ulaştık. İşte o isimler: Nafiz Bayramgil, Burhan Ulusoy, Erdinç Sezer, Serdar Bal, İsmail Hakkı Demir, Ahmet Soykök, Kızıltan Ulukavak, Mustafa Eren, Mustafa Özata, Ruhi Ayhan, Tuncay Özcan Aytekin Kuş ve yerel tv sahibi.