Deniz Yavuzyılmaz Soğuksu Yurt Binası hakkında önemli iddialarda bulundu. Yavuzyılmaz'ın iddialarına İsmail Altınöz’den sert cevap geldi. AK Parti Karabük İl Başkanı Avukat İsmail Altınöz Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın iddialarını yalanlayarak TOKİ Yurt binasının 2020 yılında devralındığını ve devir işlemlerinin gerçekleştiğini ifade etti. Altınöz yurt binasının tapu belgesi ile Yavuzyılmaz’ın iddialarını yalanlayarak Deniz Yavuzyılmaz’ın yanlış yönlendirildiğini ileri sürdü. Deniz Yavuzyılmaz Soğuksu Yurt Binası hakkında açıklamalarda bulunarak, yurt binasının 5 yıldır âtıl vaziyette olduğunu belirtti. Yavuzyılmaz 2 haftalık çalışma ile 1004 öğrenciye ev sahipliği yapabileceğini ifade etti. Zongundak Milletvekili Yavuzyılmaz Karabük Üniversitesi’nde barınma problemi nedeni ile öğrencilerin eğitim alma gibi anayasal haklarının ellerinden alındığını ileri sürdü. Yurdun daha önce de ihale usulü ile satılığa çıkarıldığını aktaran Deniz Yavuzyılmaz Soğuksu Yurt Binası’nın bir an önce öğrencilerin hizmetine sunulması gerektiğini söyledi.

"Deniz Yavuzyılmaz’ın Soğuksu Yurt Binası İddialarına Altınöz’den Tapulu Cevap”

AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz Deniz Yavuzyılmaz’ın Soğuksu Yurt Binası hakkında ileri sürdüğü iddia tapu belgesi ile cevap verdi. Altınöz, 2020 yılında TOKİ’nin devraldığı binanın 3 gün önce tapusunun Gençlik Spor Bakanlığı’na verilmek üzere Hazineye devredildiğini kaydetti. İl Başkanı İsmail Altınöz, “Yurt konusunu böyle spekülatif konuları gündeme getirip belli kesimde hükümetin aleyhine burayı kullanmaya çalışıyor. Daha önceki açıklamalarımızda bu yurdun geçmişli hakkında bilgi vermiştik. Burası kentsel dönüşüm kapsamında Karabük Belediyesi tarafından TOKİ’ye yaptırılmış bir yurt bina. Daha sonra Belediye ile TOKİ arasında yapılan anlaşma ile TOKİ’ye geçiyor. “2020 Yılının Eylül Ayından Buranın Kesin Kabulü Yapılıyor” 2020 yılının Eylül ayında buranın kesin kabulü yapılıyor. O talihlerde pandemiden dolayı okullar kapalı olduğundan normal şartlarda kullanılması mümkün değildi. Biz buradaki yurdun TOKİ’den Gençlik Spor Bakanlığına devri konusunda görüşmelerini yaparak müjdeyi bir ay önce vererek halkımızla paylaşmıştık. Bunu bile olmaz diye söyleyip algı yapmaya çalıştılar. AK Parti İl Başkanı o k biz bir şey söylüyorsak, bunun kesin sözünü almayınca açıklama yapmayız. Bunla ilgili o k 15 Eylül 2021 tarihinde bu binanın tapusu TOKİ tarafından hazineye devredildi. Burası artık TOKİ’ye ait bina değil Hazineye geçmiştir. Hazineden de Gençlik Spor bakanlığına devredilerek öğrencilerimizin kullanımına tahsis edilecektir” dedi.

“Hüseyin Avni Aksoy’un Açığını Zonguldak İle Doldurmaya Çalışıyorlar”

“Daha önce de KARDEMİR yönetim Kurulu Başkanımız hakkında açıklama yapınca yalan olduğu ortaya çıkmıştı. Bu seferde yine yalan yanlış bilgilerle bir açıklama yaptı. CHP herhalde elindeki Karabük halkı tarafından seçilmiş Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy’un kendi parti politikalarından bıkıp istifa edip ayrılınca, bunun açığını komşu il Zonguldak ile doldurmaya çalışıyorlar. Ama her defasında da buradaki bilgi kaynakları yanlış olunca duvara tosluyor. O vekilimizin Karabük’le ilgili sağlıklı bilgileri resmi kurumlardan almasını tavsiye ediyoruz. Demek ki buradan kendisine yanlış bilgiler gidiyor” diye konuştu.

“Karabük’te Öğrencilerin Yurt Sıkıntısı Yok”

Karabük’te ayrıca öğrencilerin yurt sıkıntısı olmadığını da dile getiren Başkan Altınöz, “Bununla ilgili Karabük siyaseti kurumları ile bu önlemleri zamanında alındı. Karabük’te 10 bin 500 civarında yurt kapasitesinin yanında özel sektör ile bu rakam 20 bin seviyesinde. Bir öğrenci şehri o k öğrencilerin herhangi bir yurt sorunu zaten yok. Normal okul sezonu sonunda yüzde 85 kapasite ile faaliyet sürdürüyor. Devletin yurdunun boş kalmaması için gerekli görüşmelerimizi zaten yapmıştık ve Gençlik Spor Bakanlığımız da bu noktada duyarsız kalmadı ve olumlu yaklaştı. Bakanımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah bu yurt binası uzun yıllar Karabük’e hizmet edecek. Kredi Yurtların genel anlamda Karabük’te kampüs içersin de de devam eden yatırımları olduğundan öğrencilerimizin kentte yurt sorunu yoktur” ifadelerine yer verdi.