Ramazan ayının başlamasıyla Devrek pazarında hareketlilik hissedilmeye başlandı. Zonguldak'ın en güzide pazarlarından biri olan Devrek pazarında Ramazan ayının başlamasıyla beraber hareketlilik yaşanıyor.
Ramazan ayının da ilk haftasına denk gelen ve Pazartesi günleri açılan ilçe pazarında vatandaşlar alışveriş yapmak için tezgahlarda yoğunluk oluşturdu. Çoğunlukla beyaz et ve bakliyat ürünlerini sepetine ekleyen vatandaşlar alışveriş yapmak için ilçe pazarını tercih etti.
Geçen seneye göre fiyatların daha makul olduğuna değinen Devrekli esnaf Mustafa Kesbiç," Geçtiğimiz yıllara nazaran fiyatlarda hissedilir derecede değişiklik yok sadece bu sene kırmızı mercimekte fiyatlar farklı biraz yani oldukça yüksek ama diğer bakliyat ve pirinç fiyatlarında geçen Ramazan ayına nazaran fiyatlar gayet makul. Hurma fiyatlarına gelince ürünün kalitesine göre fiyatlar değişiyor. Tavuk ihracatı durdurulmuştu ilk hafta bu tüketiciye yansıdı ama yine bu hafta tavuk fiyatlarında değişimler yaşanmaya başladı
Biz millet olarak özelikle de Ramazan ayında paylaşmayı seven bir milletiz dolayısıyla da hayırsever vatandaşlarımız tarafından verilen alışveriş çekleri ile ihtiyaç sahipleri de bu nimetten faydalanıyor. Bizim ülkemiz büyük bir ülkedir. Allah devletimize milletimize zeval vermesin" ifadelerini kullandı.





