Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır teşvik sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çakır yapmış olduğu açıklamada teşvik sisteminin uzun süredir talep edildiğini vurgulayarak taleplere yönelik gerçekleştirilen ilçe bazında sınıflandırma ve teşviklerin Karabük için yeterli olmadığını vurguladı. Çakır yapılan düzenleme ile ilgili Karabük için, dağ fare doğurmuştur dedi. Bakanlar Kurulu Kararı ile 3. Bölge Teşvik kapsamında yararlanan Karabük son Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 2. Bölgeye çekildi.  Konu ile ilgili açıklamalar da bulunan Abdullah Çakır Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar’ı eleştirerek Karabük İli’nin cezalandırıldığını iddia etti. Abdullah Çakır açıklamasının devamında;” Yıllarca, Esnaf odalarımız, Ticaret Sanayi odalarımız yatırımcıların İlimize daha rahat gelebilmesi adına Karabük’ün bir an önce bölgesel teşvik kapsamına alınıp en azından komşu İllerde ki oranlar nispetinde, (Bartın, Kastamonu, Çankırı, vb İllerinin bulunduğu) 4.ve 5. Bölge teşvik sisteminden yararlanılması için uzun çalışmalar yapılmıştı. Sonuç, son Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 1.1.2021 tarihinde yürürlüğe girecek olan karar değişikliğine göre Karabük İli 3.Bölge teşvik kapsamından, 2.bölge kapsamına alınması ile sanki cezalandırılmıştır.” Dedi.

Ekonomik Bilimsel Nedeni Varsa Bizde Bilelim”

Aynı Kararname de komşu bir çok ilin 4. Ve 5. Bölge teşvik kapsamında yer aldığını ifade eden Çakır belirlenen ilçelerin 6. Bölge teşvik kapsamından da yararlanabileceğini söyledi. Karabük’ün 3. Bölgeden 2.Bölgeye çekilmesinin nedenini soran CHP Karabük İl Başkanı Çakır “Neden ekonomik durumları bizim İlimizden de iyi olan komşu iller daha üst bölge teşvik kapsamına alınıyor? Bilimsel, ekonomik bir açıklaması varsa bizlerde bilelim.

  “Karabük Halkının Ekonomik-Siyasi Geleceğini Düşünüyorsanız Konuşun”

Yapılan düzenlemelerin ardından Karabük ve Safranbolu’ya yatırımcıların gelmeyeceğini iddia eden Abdullah Çakır, “Yatırımların gelmemesi neticesinde, İşsizliğin daha çok artması demektir, İlimiz de i gençlerin, işsizlerin iş alanlarına göç etmesi demektir, ekonomik o k gelişemeyeceğimizin işareti demektir.Şimdi CHP Karabük Teşkilatları o k seslenmek istiyoruz. Tüm STK’ların bu konuda görüşlerini dile getirmesi gerekmektedir. Lütfen bu konuda tepkilerinizi dillendirin. “Haksızlık adına susan dilsiz şeytandır” desturuna inanıyorsanız konuşun, Karabük halkının ekonomik-siyasi geleceğini düşünüyorsanız konuşun.” dedi.

“Karabük’ün Göç Vermesi Kaçınılmaz Olur”

Yasanın yürürlüğe girmesiyle göç vereceğini belirten Çakır “Eğer, bu yasa 1.1.2021 tarihinde yürürlüğe girerse, sorumlusu bugün bu yasanın 3 aylık dilim içinde düzelmesi için harekete geçmeyenlerin vebalindedir.Karabük’ün küçülmesi başlar, yatırımcın haklı o k teşvik imkanları daha uygun illere kayar ve Karabük’ün göç vermesi kaçınılmaz olur. Şu an, bugün, ivedi o k , Karabük’ün STK ları bu konuda gündem yaratmalı, konuşmalı, Karabük Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Siyasi parti İl Başkanlıkları, Sendikalar ve Karabük basınımız konu hakkında ortak çalışma yapılması için ne gerekiyorsa adımları atmalı, yarın için birlik olunmalıdır.” diye ekledi.