Karabük Valisi Fuat Gürel dün düzenlediği basın toplantısında Kardemir Karabüksporla ilgili açıklamalarda bulundu. Kardemir Karabükspor’un Karabük’ün önemli değerlerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Gürel yaşanan süreçlerde çeşitli toplantılar yapıldığını fakat net bir çözüme ulaşılamadığını söyledi. Kulübün borçları için kampanya düzenlendiğini ve 380 bin lira topladıklarını ifade eden Gürel SMS kampanyasından 2 bin 500 lira para toplandığını ifade etti. Karabüklü iş insanları ile görüştüklerini de ifade eden Fuat Gürel çözüm konusunda yine sonuçsuz kalındığını beyan etti. Valilik o k Karabükspor’a verilebilecek bir kaynağın olmadığını ifade eden Vali Gürel çözümün tek kaynağı o k KARDEMİR’i işaret etti. İlgililerle toplantı yapacaklarını vurgulayan Gürel sorunun çıkmazları olduğunu dile getirdi. Dedikodu ile herhangi bir sonuca ulaşılamayacağını vurgulayan Karabük Valisi Fuat Gürel’in basın toplantısında bir gazeteci ile girdiği ikili diyalog dikkat çekti.

Karabükspor’un Uçan Kuşa Borcu Var

Basın toplantısında bir gazetecinin Karabüksporla ilgili sorusunu yanıtlayan Fuat Gürel kulübün borcunun net o k bilinemediğini söyledi. Fuat Gürel; “Yapılandırma süreci oldu ama yapılandırma sürecinde mesela kamu kurutuluşlarına 21 milyonluk bir borç ortaya çıktı. Bunun ödenmesi gerekiyor. Diğer borçlarda gündeme geliyor. Geçen 58 bin liralık borç mesela 104 bin lira o k karşımıza çıktı. 70 milyon borç 70 milyon mu onu da bilmiyoruz. Futbolcuların 50 milyonluk alacağı 50 milyon mu onu da bilmiyoruz. Ya da bizim gündemimizde olmayan ama şu anda bir yerlerde başka alacaklılar var mı? Onu da bilmiyoruz. Bizim tek bildiğimiz devletin alacağı borçlar.” Şeklinde konuştu.

“Karabükspor’un Bir Yönetimi Var”

Karabükspor’un tüzel bir kişilik olduğuna dikkat çeken Fuat Gürel kulübün bir yönetimi olduğunu ve vali o k oraya müdahale edemeyeceğini belirtti. “Ben şimdi burada şunu söyleyemem. Biz Karabükspor’u kurtarıyoruz, parasını ödüyoruz diyemem. Kapatıyoruz onu da diyemem. Orada bir yönetim var şu anda. O yönetim bu derneği idare etmekle yönetmekle yükümlü.” ifadelerini kullandı.

“Ekonomik Durumu İyi Olanlar Kulüpleri Yönetsin”

Mevcut yönetimin göreve devam ettiğini vurgulayan Karabük Valisi Fuat Gürel, bırakmaları halinde yeni gelecek olan yöneticilerin varlıklı olması gerektiğini belirtti. Vali Gürel; “Bunlar bıraktığında   ekonomik gücü olmayan ama Karabükspor’u seven bir kısım insanların da ortaya çıkmasını istemem. Bu şehirde artık kulüplerin ekonomik durumu iyi olanlar tarafından yönetilmesini istiyorum. İki gün sonra aynı şeyler yine karşımıza gelecek. Yönetime seçilen adam geliyor, diyor ki sayın valim bize kaynak bul. Belediye başkanımız kaynak bulsun. Milletvekilleri kaynak bulsun. Böyle olmaz. O kulübü yönetecek, o kulübe kaynak verecek insan ihtiyaç var. Başkasının parasıyla bu yönetim işi yürümüyor. Kendi parasını kullanacak.”  Dedi. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">