Karabük Valisi Fuat Gürel Başkanlığında “Sağlık İçin, Hepimiz  İçin” sloganı ile Safranbolu da denetimlere devam edildi. İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında “Sağlık için, hepimiz için” sloganıyla tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de denetimler devam ediyor. Her bir iş kolu ya da mekânın uzmanlık bilgisi göz önünde bulunduru k ilgili kamu kurum ve kuruluşları  ile meslek odalarının temsilcilerinden oluşan ekipler tarafından korona virüs denetimleri gerçekleştirildi. Safranbolu Halk Pazarı ile Atatürk Mahallesi Sadri Artunç Caddesi'nde bulunan iş yerlerinde yapılan denetimlerde esnaf ve vatandaş temizlik, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulması yönünde uyarılarda bulunuldu.

“Bundan Sonra Ceza Kesmeye Başladık”

Denetimler esnasında maskelerini nizami o k takan minikleri ve ailelerini tebrik eden Vali Gürel, "Son bir buçuk aydır bizler idareciler o k her hafta denetim yapıyoruz. 40 bine yaklaşan denetim sayımız var. Bütün işletmelere onlarca kez gidip denetimler yapıldı. Gördüğümüz eksiklikleri ilk başta ikaz ediyorduk ama bundan sonra ceza kesmeye başladık.” Dedi.

“El Birliği İle Mücadele Etmeliyiz”

Vatandaşların belli bir bilince ulaştığını belirten Fuat Gürel, “Bundan sonraki süreçte de el birliği ile mücadele ettiğimiz takdirde virüsle mücadelemiz başarıya ulaşmış olacak. Şu ana kadar 30 bine yakın test yapıldı. Bu testler sonucunda da vakalar tespit edip filyasyon ekipleriyle birlikte temaslıları bir dedektif hassasiyetiyle tespit edip kontrol altına alıyoruz. Mücadelemiz bu şekilde devam ettiğinde vatandaşlarımızın da hassasiyeti devam ederse kısa sürede bu işin üstesinden gelmiş olacağız."diye konuştu.