Safranbolu Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile Misak-ı Milli Meydanı’nda çelenk sunma programı gerçekleştirdi. Her yıl 8 Mart’ta kutlanan Dünya Emekçiler Günü nedeniyle tüm dünya da çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar günü tüm dünya da olduğu gibi Safranbolu’da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Safranbolu Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile Misak-ı Milli Meydanı’nda Çelenk Sunma Programı gerçekleştirdi. Programa Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, CHP Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar, Kültür ve Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Gürsel, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda Safranbolulu katıldı. Çelenk sunumu ile başlayan program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalarla devam etti. Programda konuşan Kültür ve Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Gürsel, kadının sosyal hayattaki yerine dikkat çekerek, başarılı kadınlar hakkında bilgiler verdi. CHP Safranbolu İlçe Başkanı Handan Göçmen ise Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet Kadınlarına kazandırdığı hak değindi. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse yaptığı konuşmada bölge tek kadın belediye başkanı olmanın gurur verici bir şey o k görmek istemediğini ifade etti. Mimar Elif Köse Karar mekanizmalarında kadınlarımızın arttığında siyasette ekonomide her yer de sayımız çoğaldığında o zaman işte gurur duyulacak bir vesile olacaktır.“ dedi.

“Emekçi Kadınlar Günü Kutlama Değil, Anma Günüdür”

Mimar Elif Köse konuşmasının devamında Dünya Emekçi Kadın Günü’nün tarihçesine değinerek Emekçi Kadınlar Günü’nün kutlama değil anma günü olduğunu ifade etti. Elif Köse; “ Biz haklarımıza kavuştuğumuzda, gücümüzü fark ettiğimizde karar mekanizmalarında yer aldığımızda, toplumsal eşitlik sağlandığında bugüne kutlayabiliriz diye düşünüyorum. Kadınlar o k barışı konuşma ihtiyacı duyduğumuz zor zamanlardayız. İki gün önce yine kadına şiddete şahitlik ettik maalesef. Her yıl milyonlarca kadın şiddete maruz kalıyor. 2020 yılı verilerine göre 300 kadınımız katledildi. Tesadüfen yaşadığımızı düşündüğümüz şu günlerde aslında kendimizle olan kavgamızı çözmektense evrensel barışı sağlamamız gerekmekte. Barış elçisi o k kadının varlığının gücene inanarak aşılamayacak hiçbir sorun olmadığını düşünüyorum. “ dedi.

“Kadın Belediye Başkanı O k Safranbolu’da Kadınların Güçlenmesi İçin Belediyenin Tüm İmkanlarını Kullanacağım”

Elif Köse konuşmasının son bölümünde kadınların önemli görevler başardığına değindi. Elif Köse; “Bizler için asıl mücadele asıl zafer her alanda varlığımızı göstermemizdir. Gazi Mustafa Atatürk’ünde söylediği gibi dünyada gördüğünüz her şey kadının eseridir. Kadın bir belediye başkanı o k Safranbolu’da kadının güçlenmesi istihdamı ve sosyal hayata aktif o k katılımlarını sağlamaları için belediyemizin tüm imkanlarını kullanacağıma söz veriyorum.” İfadelerini kullandı. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">