Batı Karadeniz Bölgesi’nde ise, başta Zonguldak ve Karabük olmak üzere 4 Aralık Madenciler Günü kutlaması yapılıyor. Maden çalışanları unutulmazken, aynı zamanda dertleri yetkililer tarafından dinleniyor.

GMİS’ten MADEN İŞÇİLERİNE SICAK KARŞILAMA

Zonguldak’ta 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nde maden işçileri ile beraber kutlandı. Genel Maden İşçileri Sendikası Zonguldak Şubesi (GMİS), madencilerini unutulmadı.

Sabah çalışmak için yola çıkan maden işçileri bir sürpriz ile karşılaştı. GMİS tarafından maden işçilerine sabah erken saatlerde mesai öncesinde çorba ikramında bulunuldu.

MADENCİLERİN DERTLERİ DİNLENİLDİ

GMİS Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ve beraberindeki GMİS Üzülmez Şube Başkanlığı ile yönetimi, Madencilerin 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nü kutladı.

GMİS teşkilatı, bu anlamlı günde madenci işçilerin soru ve sorunlarını dinledi.

Günün önemine dair GMİS Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir açıklamalarda bulundu. Madencilere kazasız çalışmalar dileyen Tayfun Demir, sözlerini şu şekilde devam ettirdi;

Bu gün bizler için anlamlı bir gün. Bizler madenciler olarak ülkemizin her zor döneminde elimizi, gövdemizi, başımızı taşın altına koyduk. Bunun en büyük göstergesi de 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerde gösterdiğimiz özverili ve canı gönülden gerçekleştirdiğimiz kurtarma çalışmalarıdır. Bu anlamlı günde Türkiye’nin ve dünyanın her zaman bu kahraman madencilere ihtiyacı olduğunun bir kez daha altını çizmek isteriz. Tüm maden işçisi kardeşlerimin 4 Aralık Dünya Madenciler Günü kutlu olsun.

GMİS Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ve beraberindeki sendika yönetimi işçilerle çorba içip uzun süre sohbet etti. Maden işçileri daha sonrasında ise, çalışmak için yer altına indi.