Karabük Yenişehir Gençlik ve Spor Kulübü kaptanı Erdal As şampiyon olduktan sonra yaptığı konuşma ile takım arkadaşlarını ve Karabüklüleri duygulandırdı. Aynı zamanda emniyet mensubu olan 50 yaşındaki Erdal As kısıtlı imkanlarla şampiyon olmayı başardıklarını ve hentbolu bıraktığını açıkladı.  Tokat'ta gerçekleşen play off maçlarının ardından Hentbol Süperlig'ine çıkmayı başaran Karabük Yenişehir Gençlik ve Spor Kulübü adeta şapkadan tavşan çıkararak büyük bir başarıya imza attı. Pandemi döneminden bu yana çıktığı bütün zorlu maçlardan alnının akı ile ayrılmayı başaran Karabük temsilcisi ardında dillere destan bir şampiyonluk hikayesi bıraktı. Deplasman yolculuğunda çekilen mali sıkıntılar, kısıtlı bütçe ve imkanlarla çıkılan maçlar ile elde edilen sayısız başarısıyla Karabük Yenişehir GSK genç sporcu umut oluyor. Yaşanan hayat pahalılığında sponsor bulmakta zorluk çeken Karabük temsilcimizin her başarasında alın teri ve fedakarlık var. Bu fedakar isimlerden biriside hiç şüphesiz takımın kaptanlığını yapan 50 yaşındaki Erdal As. Aynı zamanda emniyet mensubu olan Erdal As zorlu maç çıkarak takımının süper lige çıkmasında önemli katkı sağladı.

"Kısıtlı Kadroyla Kısıtlı Bütçeyle Buraya Geldik"

16 haftalık zorlu bir sürecin ardından şampiyon olmayı başarmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden kaptan Erdal As takım arkadaşlarına ve Karabüklülere desteklerinden dolayı teşekkür etti. Aynı zamanda polis memuru olan 50 yaşındaki tecrübeli hentbolcu kısıtlı imkanlarla bugünlere geldiklerini ve bu zorlu süreci inanarak başarı ile tamamladıklarını ">vurguladı. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"> Erdal As yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Biz kısıtlı kadroyla, kısıtlı bütçeyle, buraya geldik. 16 haftanın sonunda buraya geldik. Buraya gelirken herkes küçümsüyordu bizi. Biz buraya inanın çok az antrenmanla geldik. Oyuncu kadromuz dışarıda. Altyapımız çok az. Ama geldik buraya. 4 maçlık bir periyod. Buda bizim için ızdırap oldu tabi. Herkes diyordu bu takım nasıl oynadı. Nasıl burada? Nasıl geldi bura , süper lige nasıl çıkacak diyordu herkes? Ama biz 4 maçlık periyodu ilmek ilmek, işledik.  4'üncü, 5'inci, 6'ıncı takımın kaptanı burada yok. Teknik direktörü burada yok. Ama bir buradayız. Bu bir gerçek. Onun için yani her gün antrenman, maçtan önce antrenman, maça gelmeden antrenman, yani bazı gerçekler var.

"Bazen Duyguyla Verilen Savaşlar Vardır"

Bazı da duyguyla verilen savaşlar var. Biz duyguyla geldik. Sahaya duygumuzu yansıttık ve buradayız. Ben 50 yaşındayım. Emniyet personeliyim.Takımımın en küçüğünden en büyüğüne çok teşekkür ediyorum. Bu sahaya geldik ve süper lige adımımızı attık. Ben şuanda hentbola noktamı koyuyorum.