Karabük İŞKUR Müdürlüğü Engelliler için proje çağrı döneminin başladığını duyurdu.  
İŞKUR tarafından engelliler için verilen hibe programı ile bir çok engelli vatandaşımız hem istihdam yaratıyor hem de kendi işinin patronu olma şansını elde ediyor.
Karabük İŞKUR İl Müdürü Mustafa Çalış yaptığı açıklamada Engelli Hibe Desteği programı kapsamında 65 bin liraya kadar hibe desteği sağladıklarını vurguladı. İl Müdürü Mustafa Çalış açıklamasının devamında; Kendi işini kurmak isteyen engellilere desteklerin devam ettiğini sözlerine ekledi.

"Başvurular e-Devlet Üzerinden Yapılabiliyor"

İl Müdürü Çalış, hibe desteği için yapılacak başvuruların e-Devlet üzerinden yapılabileceğini ve bu sayede daha çok girişimciye ulaşabileceklerini söyledi.
Mustafa Çalış konuşmasının devamında; "Bu kapsamda, elden veya posta yoluyla aldığımız Engelli Hibe Desteği başvurularını engelli vatandaşlarımızın evlerinden çıkmadan da başvuru yapabilecekleri e-Devlet platformuna taşıyarak on-line başvuru yapmaları sağlanmıştır. Bu sayede daha fazla engellimizin girişimciliğine destek olabileceğiz. Böylelikle Türkiye'nin her yerinden engelli vatandaşların hibe desteği başvurularını rahatlıkla yapabileceğini vurgulamak isterim.

"Başvurular Başladı"

- e-Devlet faaliyetlerine İŞKUR’un birçok hizmeti yanında Engelli Hibe Desteği başvurusu da eklenmiş oldu. Dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan engelli vatandaşlarımızın bulundukları yerlerden kolayca başvuru yapmasını sağlamak amacıyla oluşturulan sistem sayesinde engellilerimize bir kolaylık daha sunmuş olundu. 16 Nisan 2021 tarihinde sona erecek başvurular alınmaya başlandı. Detaylı bilgi almak isteyen engelli vatandaşlarımız www.iskur.gov.tr sitesini ziyaret ederek duyurular kısmından yararlanabilir.