Engelliler Haftası'nda çelenk sunma krizi yaşandı. Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesi Muhittin Yılmaz'ın çelenk sunduğu törende Karabük Engelli Engelsiz Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Sevim Karaman Karadayı çelenk sunamayınca duruma tepki gösterdi.  Engelliler Haftası nedeniyle Karabük Kent Meydanı'nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Tören, Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz'ın çelenk sunumu ile başladı. İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile devam eden programda, TSD Karabük Şube Başkanı Mıuhittin Yılmaz'ın konuşma yapacağı sırada Karabük Engelli Engelsiz Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Sevim Karadayı tören alanına giriş yaptı. Program sunucusuna listede isimlerinin olup olmadığını soran Karadayı, liste de adının olmadığını görünce duruma tepki gösterdi. Bu sırada konuşmasına devam eden TSD Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz konuşmasının ardından yerine geçti. Yılmaz'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Karabük Engelli Engelsiz Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Sevim Karadayı, kendisinin ve derneğinin yok sayıldığını ileri sürerek duruma tepki gösterdi. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

"Bizi Karabük'te Yok Sayamazsınız"

Muhittin Yılmaz'ın ardından kürsüye çıkan Sevim Karadayı yaklaşık 4 yıldır dernek o k Karabük'te önemli hizmetler verdiklerini ve buna rağmen yok sayıldıklarını ileri sürdü. Karadayı konuşmasında; "Burada şunu söylemek istiyorum. Bizim burada yokmuş gibi hareket edilmesi gerçekten çok zoruma gitti. O yüzden şuanda konuşamıyorum bile. Biz Karabük'te Engelli Engelsiz Gençlik ve Spor Derneği o k yaklaşık 4 yıldan beri o kadar sayısız hizmetler yapmamıza rağmen bu şekilde yok olduğumuzu hissettirdiler bize. Gerçekten çok, çok üzgünüm. Bu şekilde karşınıza çıkmak istemiyordum. Buna bu şekilde vesile olanları kınıyorum. Bana Sezgin Bey söz vermişti. Ama ben şu anda kendimi o kadar kötü hissediyorum ki çok çok üzgünüm. Bu şekilde olmasını istemiyordum. Ama gerçekten artık çok doldum. Biz Karabük'te varız. Ben Karabük'te varım. Bunu hiç kimse inkar edemez." şeklinde konuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Sezgin Küçüktepe, yanlış anlaşılma olduğunu ifade ederek dernek yöneticilerini sakinleştirmeye çalıştı. Birlik ve beraberlik içerisinde bu haftanın güzel bir şekilde kullanmasını arzuladığını ifade eden Küçüktepe, yaşanan krizde iletişim eksikliğinin olduğunu vurguladı.

"Çelenk Krizinin Yaşanması Hoş Birşey Değil"

Yaşanan çelenk krizi ile ilgili Karabük Derin Haber'e Özel açıklamalarda bulunan TSD Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz yaşanan krizin hoş olmadığını ifade etti. Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada; "Program başlamış. İsmi olmasına rağmen geç kalmış. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmuş, çelenk konulduktan sonra gelmiş bir bayan ismi olup olmadığını tam o k bilmiyoruz. Biz burada sadece katılımcıyız. Devletimizinde burada bir sıkıntısı yok. Kendisinden dolayı bir çelenk krizi yaşandı. Bizim burada bir kabahatimiz yok. Biz kendilerini yok saymıyoruz. Ama gidipte bugünümüzü bu şekilde kendi gününde kendi programını sabote etmesini hiçte hoş karşılamıyorum. Sen koyacan, ben koycam,  koyacağım çelengi ben açıkama yapacağım. Böyle birşey hoş birşey değil. " şeklinde"> konuştu.