Cumhuriyet Halk Partisi Eski İl Başkanı Erdoğan Dinçel ile Rafet Vergili arasında gerçekleşen söz düellosunun ardından gözler Abdullah Çakır’a çevrildi. Karabük CHP İl Başkanı Abdullah Çakır konu ile ilgili henüz bir açıklama yapmazken Erdoğan Dinçel ise Rafet Vergili’nin CHP’de ikilik çıkarmak istediğini ileri sürdü. Hatırlanacağı üzere Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili geçtiğimiz günlerde Erdoğan Dinçel’i eleştirmiş ve açıklamalarında CHP  Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır’a da yer vermişti. Öte yandan Abdullah Çakır’ın bugüne kadar kamuoyuna konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmaması ise çeşitli söylentileri beraberinde getirdi. Vergili yaptığı o açıklamada;” Bu kadar başarısız bir kimliğinle sen kimsinde beni eleştiriyorsun Erdoğan Dinçel beyefendi. Abdullah Bey eleştirsin sana ne? Sen kendini ne sanıyorsun? Sen bir kere Konuşmasını öğreneceksin. Ben bugüne kadar seni eleştirecek tek kelime konuştum mu? Doğru da yapmışsındır yanlışta, beni ilgilendirmez. Ama sen zaten hiçbir şey yapmadın ki. Hiç siyaset yapmayan adam milletvekili oldu, yıllarca CHP’de uğraştın ama hiçbir şey olamadın. Hem camiyi eleştiriyorsun, cami bahanesiyle de beni eleştiriyorsun. Senin camiyle ne işin var, camiyle ilgili camiyle işi olan konuşur. Ben seni bir kere caminin içinde görmedim, Abdullah Bey’de il başkanı ama onunla kaç kere aynı safta namaz kıldık. Hem kendilerini küçültüyorlar hem partilerini küçültüyorlar, geçmişte siyasette başarılı olamamalarının sebebi de bu zaten.” İfadelerini kullanmıştı.

“Rafet Vergili CHP’deki Dengeleri Karıştırmak İstiyor”

Erdoğan Dinçel dün düzenlediği basın toplantısında Abdullah Çakır’ın neden açıklama yapıp yapmadığı sorusu üzerine şu yanıtı verdi; Açıklamaya şu açıdan bakıyorum. Bir eleştiri yaparken bir suçlama yaparken Sayın Vergili’nin Cumhuriyet Halk Partisi’nin içindeki dengeleri de biraz karıştırmak, o dengelere de müdahale etmek gibi bir anlayışı olabileceğini düşünüyorum. Erdoğan Dinçel eleştirilirken CHP İl Başkanı’nın olayın içine karıştırılması sadece taraflar arasında husumet yaratmaktan başka bir şey değil diye düşünüyorum. Olaya cevap vermesi, veyahut ta olayı müdahale etmesi gerekir miydi gerekmez miydi ona kendisi cevap vermeli bence.” Şeklinde konuştu. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

“Benzer Bir Durum İsmail Altınöz ve Timurçin Saylar Arasında da Yaşanmıştı”

Öte yandan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ile CHP Eski İl Başkanı Erdoğan Dinçel arasında yaşanan olay akıl Yenice Başkanı Zeki Çaylı ile AK Parti Karabük Eski İl Başkanı Timurçin Saylar arasında yaşanan gerilimi getirdi. Dönemin AK Parti Yenice Belediye Başkanı olan Zeki Çaylı, Timurçin Saylar hakkında çeşitli iddialarda bulunmuştu. Yaşanan gerilimin ardından AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz Timurçin Saylar hakkında ortaya atılan iddiaları “iftira ve karalama” o k değerlendirmiş ve Zeki Çaylı’nın partiden ihracını isteyerek eski il başkanına sahip çıkmıştı.

Ne Olmuştu?

10 Ocak 2018 tarihinde Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı “Çalışan Gazeteciler” günü nedeniyle Karabük Basını ile Seyir Teras’ta bir araya gelmiş ve burada Timurçin Saylar hakkında çeşitli iddialarda bulunmuştu. 2018 yılında AK Parti’nin Yenice Belediye Başkanı olan Çaylı, Saylar’ın Yenice OSB ile kararları alırken kin ile hareket ettiğini ileri sürmüştü. Çaylı bununla beraber AK Parti Karabük Eski İl Başkanı Saylar’ı  fetöcülükle suçlayarak; “Biz FETÖ ile mücadele ederken, Timurçin Saylar ve ekibi bize ‘ Bu size mi kaldı FETÖ’cülerle mücadele’ diyen adam. Timurçin Saylar KASİAD’ın ikinci başkanı. KASİAD’ın birinci başkanı içeride, ikinci başkanı dışarıda. Ya içerideki yanlış ya dışarıdaki yanlış. “Ifadelerini kullanmıştı. Zeki Çaylı’nın açıklamalarının ardından ise AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, eski İl başkanı Timurçin Sayları savunmuş ve parti tüzüğü kapsamında gerekenin yapılacağını ifade etmişti. Yaşanan gelişmelerin ardından Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı AK Parti’den ihraç edilmişti.