2012 yılında Tarım ve Köyişleri Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Karabük'te düzenlenecek olan "Anadolu Mektebi Yazar Okumaları" projesi kapsamında "Türk Hikâyesinin Yarım Asırlık Sesi: Mustafa Kutlu" paneli öncesi İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş'ı ziyaret etti.

Ziyarette, Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın koordinatörlüğünde birçok Karabük'te gençlerimizin okuyan, okuduğunu anlayan, Millî ve manevi değerlerimizi bilen ve sahip çıkan, Milletimizin alî hedefleri doğrultusunda geleceği imar edecek bireyler o k yetişmelerine katkı sunmak amacıyla başlatılan ve başarılı bir şekilde devam eden "Anadolu Mektebi Yazar Okumaları" projesinin Karabük'teki uygulamaları görüşüldü.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş: "Anadolu Mektebi Yazar Okumaları" projesi ilimiz eğitimine ayrı bir güç katmıştır. Akademik başarının yanı sıra değerlerinin farkında, kültürünü tanıyan, değişimi kültürüne uyarlayabilen bireyler yetiştirme sevdamıza tercüman olmuştur. Buna vesile olduğunuz için şükranlarımı sunuyorum" diyerek Karabük'te etkin o k uygulanması konusunda takipçisi olacağını belirtti.

Müdür Akbaş, Eski Bakan Güçlü'nün yapmış olduğu nazik ziyaretlerinden ötürü kendisine teşekkür ederek günün anısına Halk Eğitimi kurslarında üretilen bir tablo hediye etti.

Göstermiş olduğu ilgi, alaka ve desteklerinden ötürü İl Millî Eğitim Müdürüne teşekkür eden Prof. Dr. Sami Güçlü ise kendisine kitap hediye etti.