Eskipazar’da uzun süredir beklenen önemli kamu yatırımlarından biri daha hayata geçiyor. 22 Eylül 2025 tarihinde Eskipazar Vergi Dairesi resmen hizmete açılacağı duyuruldu.
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın aldığı kararla, 1000 mükellefin altında kalan ilçelerdeki mal müdürlüklerinin kapatılması kararı alınırken, Eskipazar da bu kapsamda yer aldı. Kapatılan mal müdürlüğünün yerine açılacak vergi dairesinin, Kaymakamlık binasında aynı yerde hizmet vermeye devam edeceği belirtildi.
Eskipazar Belediyesi, bu önemli kamu yatırımının ilçeye kazandırılmasında başta AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ile Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç olmak üzere emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Eskipazar Vergi Dairesi’nin hizmete girmesiyle birlikte ilçemiz, kamu hizmetlerinde önemli bir adım daha atmış olacaktır. Bu yatırımın hemşehrilerimize kolaylık sağlayacağına ve ilçe ekonomisine katkı sunacağına inanıyoruz. Yeni vergi dairesinin Eskipazar’ımıza hayırlı olmasını diliyoruz.”