Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanlığı tarafından organize edilen "1 Mayıs Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Futbol Turnuvası"nda, KARDEMİR ve diğer işyerlerinden 28 takım kıyasıya mücadele etti.

Yaklaşık bir ay süren turnuvanın final maçında, KARDEMİR Yüksek Fırın takımı ile KARÇEL takımı karşılaştı. Büyük bir heyecanla geçen maçı 2-1 kazanan KARÇEL takımı, turnuvanın şampiyonu oldu.

Özçelik İş Sendikasının başta KARDEMİR olmak üzere örgütlü bulunduğu 28 işyerindeki işçilerden oluşan futbol takımları, turnuva boyunca dostluk ve rekabet içinde mücadele etti. KARDEMİR fabrikalarında yüksek ısı karşısında çalışan Yüksek Fırın işçileri, turnuva boyunca gösterdikleri performansla finalde yer alma başarısı gösterdi. Ancak finalde KARÇEL takımına 2-1 mağlup oldular. Yenişehir Mahallesi’nde düzenlenen final maçında, işçiler takımlarını coşkuyla destekledi.

Turnuvanın finaline Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, KARDEMİR A.Ş Genel Müdürü Dr. Dursunali Yaşacan, KARÇEL Genel Müdür Yardımcısı Ali Şen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve şube yönetimi katıldı.

Finalde ikinci olan Yüksek Fırın takımının madalya ve kupasını Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya takdim ederken, şampiyon KARÇEL takımının kupası ve madalyasını Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci verdi.

Kupa töreni sonrası konuşan Değirmenci, turnuva boyunca centilmence mücadele eden tüm işçilere teşekkür etti ve şampiyon KARÇEL takımını tebrik etti. Değirmenci, “Özçelik İş Sendikası, her alanda olduğu gibi sporda da ilkleri yapmaya devam edecek. Bu turnuva, sendikamızın ne kadar güçlü ve birleştirici olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi.

Turnuvada üçüncülüğü Can Demirçelik, dördüncülüğü ise Kardökmak takımı elde ederken, işçi çocuklarının da dahil olduğu iki çocuk takımı da sahada yer aldı.

Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, kentte sosyal ve kültürel etkinlikleri artırmak adına yıl boyunca farklı alanlarda turnuvalar düzenleyeceklerini ve bu etkinlikleri kent geneline yaymayı hedeflediklerini belirtti.

Turnuvaya katkı sağlayan firma ve KARDEMİR yetkililerine plaket takdim edilerek teşekkür edildi.

Editör: Haber Merkezi