Karabük’ün Yenice ilçesine bağlı Değirmenyanı Köyü’nde, dere ıslahı için başlatılan istinat duvarı projesinin yarım bırakılması, mezarlıklar için ciddi bir risk oluşturuyor.

Geçen yıl, Değirmenyanı Köyü Bostancılar Mahallesi'nde yaklaşık 700 metre uzunluğunda bir istinat duvarı inşa edildi. Ancak, proje değişikliği nedeniyle duvar tamamlanmadı ve tersip bentleri yapılmadı. Bu durum, köylülerin tepkisine neden oldu. Köylüler, meydana gelebilecek bir sel felaketinde mezarlıkların zarar göreceğini belirterek yetkililerden yardım bekliyor.

Köy sakinlerinden Taşkın Alagöz, projeye ortadan başlandığını ve yarım bırakıldığını ifade ederek, “Dere ıslahı çalışması, merkez mahalleden başlayarak Şirinköy Köyü sınırına kadar uzanmalıydı. Ancak çalışma yarıda başlayıp tamamlanmadan sona erdi” dedi.

Alagöz, olası bir sel felaketinde mezarlıkların büyük zarar göreceğini vurgulayarak, “Derenin ağzı zaten mezarlıklara bakıyor. Bunun dışında evlerimiz ve iş yerlerimiz de tehlike altında. Yetkililerden tek dileğimiz, bu soruna en kısa zamanda çözüm bulunması. Sel felaketi olduktan ve buralar yıkıldıktan sonra bizim yanımıza gelmesinler. Önlem alınsın ki zor durumda kalmayalım” ifadelerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi