Galip Sökmen Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne atandı. Cemiyet ve siyaset hayatının sevilen isimlerinden Galip Sökmen ilimizde gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla 7'den 70'e herkesin sevigisini ve takdirini kazanmıştı. Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü olan Galip Sökmen'in yeni haberi Karabüklüleri mutlu etti. 
Ağustos 2021 tarihinde sürpriz bir karar ile Ankara'da başka bir birime görevlendirilen Galip Sökmen'in ani vedası Karabüklüleri şaşırtmıştı. Bir süre Bakanlık emrinde görev yapan Sökmen yeni atama ile birlikte Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne görevlendirildi. Yaptığı başarılı çalışmalar ile Karabüklülerin sevgisini kazanan Galip Sökmen'in Malatya'da hizmetine devam etmesi Karabük kamuoyununda mutlulukla karşılandı.

"Karabüklülerin Malatya'da da Bir Kapısının Olmasını İsterim"

Karabük'ü ikinci memleketi o k gördüğünü her platformda ifade eden Malatya'nın yeni Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Galip Sökmen Karabük Derin Haber'e yaptığı özel açıklamada Karabük'ün her şeyin en güzelini hak ettiğini ve burada önemli işler başardığına inandığını ifade etti.
Galip Sökmen açıklamsında; "Karabük benim ikinci memleketim. Burada özellikle basından, STK'lardan, muhtarlardan görmüş olduğum destek sayesinde Karabük'te güzel bir iz bıraktığıma inanıyorum. Karabük'ün her zaman her şeyin en güzeline layık olduğuna inanıyorum. Malatya'da da tüm Karabüklülerin bir kapısının olduğunu bilmelerini isterim. " ifadelerini kullandı.
Karabük Derin Haber ailesi o k ilimize önemli hizmetler gerçekleştiren değerli müdürümüz Galip Sökmen'e yeni görevinde başarılar diler, ilimiz için yaptığı çalışmalar için teşekkür ederiz.