Kardemir Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Karakuş'un Kardemir'in sahibi yok yorumu duyanların sert tepkilerine neden oldu.

Edinilen bilgilere göre, Ekim ayı içerisinde 29 Ekim kutlama programının hazırlanması için Karabük Valiliği'nde ki bir toplantıya Kardemir'i temsilen İnsan Kaynakları'ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Karakuş katıldı. Toplantıda bulunan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı meslektaşımız Metin Kaya "Erdemir A.Ş.  Ereğli Belediyesi'nin sosyal aktivitelerine ciddi destekler sağlıyor. Ama Kardemir bu desteği bir türlü sağlamıyor." şeklinde serzenişte bulundu.

Kaya'nın bu serzenişi karşısında toplantıda bulunan Kardemir Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Karakuş, "Elbette destek olur. Erdemir'in sahibi var. Ama Kardemir'in sahibi yok" dedi.

Bu açıklama orada bulunanlar tarafından hoş karşılanmazken yine bir başka meslektaşımız, gazeteci büyüğümüz İlhan Alpboğa; "elbette buranın sahibi var. Bu nasıl bir yorum, nasıl bir ifade..." şeklinde tepkisini dile getirdi.

Toplantıya ara verildiğinde bir sendika yöneticisine derdini anlatmaya çalışan Genel Müdür Yardımcısı Karakuş'u gören Alpboğa; "İşte o fabrikasının sahiplerinden birisi de yanındaki sendika yöneticisinin üyeleri, Kardemir çalışanları. Onların geçmişteki fedakarlıkları.." şekilnde tekrar tepkisini dile getirince ortalık bir anda alevlendi. 

Tepkiler üzerine Karakuş, "ben öyle demedim" diyerek kendini savunmaya çalıştı.

KARDEMİR KURUMSAL İLETİŞİM ÇÖKTÜ MÜ?

Öte yandan son bir yılda, Kardemir ile şehrin basını, STK'ları ve diğer kurumları ile arasındaki ilişki nerede ise tamamen koptu. Eleştiriler yüksek perdeden konuşulmaya başlandı. Yıllarca bulunduğu görevlerde başta basın olmak üzere kurumsal iletişime önem veren, her zaman desteği almayı bilen Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir'in çok acil şekilde bu sorunu çözmesi bekleniyor.

İŞTE İLHAN ALPBOĞA'NIN KÖŞE YAZISI

Nereden çıktı diye sormayın.

Biz Kardemir’in sahibinin tüyü bitmedik yetim, yöre halkı, Türk Milleti, Varlık Fonu, büyük-küçük hissedarlar olduğunu biliyoruz.

Bilmeyen var mı?

Var.

Hem de genel müdür yardımcısı olarak Kardemir’den maaş alan birisi.

Adını “Kardemir’in sahibi yok.” Dediği toplantıda öğrendiğimiz Mustafa Karakuş.

Sonra inkar etti onlarca kişinin bulunduğu toplantıda söylediğini.

Mahallenin delisi gibi tartıştık tabi ki.

Sonra kimmiş bu arkadaş diye bakalım dedik.

İlahiyat Mezunu imiş.

İnkar ettiği, bir nevi yalan söylediği için daha da ilgimizi çekti.

“Kardemir’in sahibi yok.” Derken Varlık Fonu Başkanı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı, çoğunluğu Devlet tarafından atanmış bağımsız yönetim kurulu üyelerini de yok saymış oldu.

Sabiha Gökçen Hava Limanında bir şirkette güvenlik müdürlüğü yaparken o şirkete genel müdür olmuş bu Ağustos ortalarında da Kardemir’e genel müdür yardımcısı.

Elbette bazı meziyetleri vardır.

Bir ilahiyatçıya yalan söylemeyi yakıştıramadık.

Hem de devletin valisinin başkanlık yaptığı bir toplantıda il protokolü ve sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının bulunduğu toplantıda Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. Yılı Kutlamaları ile ilgili toplantıda akım diyebilecekken alakasız bir yerde “Kardemir’in sahibi yok.” Deyiverdi.

Belli ki, Karabük Halkının Kardemir için verdiği mücadeleden haberi yok.

Belli ki, 8 Kasım ne demek bilmiyor.

Cumhurbaşkanının Kardemir’e ilgisini ve Varlık Fonu dolayısı ile bağını bilmiyor.

Belli ki, kendisini oraya layık gören yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğunun devlet tarafından atandığından haber yok.

Ne günlere kaldık görün.

Ne insanlara kaldık görün.

İlahiyatçı yalan söyler mi?

Söyledi işte.

Sıkışınca da inkar etti. Hem de onlarca insanın kulağı duyduğu, gördüğü ile alay edercesine.

4 binin üzerinde insanın ekmek yediği yerde bu adam insan kaynaklarından sorumlu bilin istedik.

Ve Sayın Genel Müdür yardımcınıza Kardemir’in sahibini öğretin lütfen.