Doğal Afet ve Sağlık Arama Kurtarma Derneği (DASKUT) Karabük İl Temsilciği 4 Aralık Cuma resmi o k  kuruldu. Doğal afetler de ve toplumu kötü etkileyen bir çok olayın ardından yardıma koşan DASKUT'un Karabük İl Temsilciliği hizmete başladı. Yeni kurulan ve gönüllülerden oluşan ekibe, vatandaşlar internet üzerinden üye olabilrken bağışta da bulunabiliyor. Dernek binası ise Safranbolu ilçesinde kurulan DASKUT'un İl Temsilciliğine Mehmet Kımır atandı. Kımır'ın mazbatasını DASKUT Genel Başkanı Tuncay Meriçli verdi.Derneğin temsilciliğinin kurulmasının ardından dernek üyelerine tanıtım kartları teslim edilirken, Genel Başkan Meriçli, DASKUT ve gönüllülük hakkında bilgi verdi. Başkan Meriçli, İl Temsilcisi Kımır ve yönetimini kutlayarak, görevlerinde başarılar diledi.

DASKUT Neyi Amaçlıyor?

Günlük hayatta , dağ ve hertürlü doğa koşulunda meydana gelen; kaybolma,kaza,deprem,sel,yangın vb. doğal afetlerde tamamen gönüllü o k amatör bir çalışma fakat profosyonel bir yaklaşım ile başı dertte olan kişi yada kişilere en kısa sürede ulaşmak, ortam emniyet koşullarını sağladıktan sonra arama kurtarma için gereken uygun koşulları oluşturmak , doğru arama kurtarma çalışması yaparak kazazedelere temel ilkyardım desteğini sağladıktan sonra emniyetli ortam koşullarında nakillerini sağlıyor. Bu tür olaylarda can kaybını en aza indirmek ve arama kurtarma konularında  toplumu bilgilendirmek derneğin temel amaçları arasında yer alıyor.

DASKUT Üyelik Sistemi İse Şu Şekilde;

DASKUT'un üyelik sistemimiz herkese açık. Eğitimleri tamamlamak ve faaliyetlerde görev almak koşuluyla Üyelik sistemi; Aday Gönüllü Üye: 1 yıl aday gönüllü üye olanlar , Gönüllü Üyeliğe: 2 yıl Gönüllü Üye o k kalanlar, Asli Üye: 2 yıl üzeri üye olanlardan oluşuyor. Ayrıca Onursal Üyelik’ de üyelik çeşitleri de üyeler arasında yer alıyor. Derneğin aylık aidatı  en az :10 TL Yıllık :120 TL ’dir  üyenin isteğine bağlı o k toplu ödeme yapabiliyor. Arama kurtarma ile ilgili yürütülecek tüm faaliyetler için üyeleri eğitim birimi tarafından profosyonel ekiplerle koordineli o k faaliyetlerde bulunuyor. Temel eğitim programı  ise  İlk yardım,Temel Hayatta Kalma ,Yangın , Deprem eğitimlerinden oluşuyor. Bununla beraber tüm üyeleri aldıkları eğitimler ile ilgili sertifikasyona tabi oluyor.