Karabük İl Milli Eğitim Müdürü  Nevzat Akbaş, kendisi ve hayırsever iş insanı Salih Ören tarafından yaptırılan ve yapımı devam eden Yenice Anaokulunda incelemelerde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çorbacı ve Şube Müdürü Mehmet Özdemir'in de olduğu ziyarette, yüklenici firma yetkilisinden, inşaatın son durumu hakkında bilgi aldı.

Nevzat Akbaş, okulun planlanan inşaat süresi içerisinde tamamlandığını ve okulun geçici kabul aşamasında olduğunu bildirdi.

Akbaş, hayırseverlerin Karabük'te ki eğitim çıtasının yükseltilmesinde önemli bir payı olduğunu söyledi.

İnşaatların hızla devam ettiğini belirten Akbaş, "İlimizde yaşayan her çocuğun yüksek kalitede eğitime ulaşması bizim temel önceliğimizdir. Bu öncelik içerisinde gelişmiş ülkeler için bir gereksinim olan tekli eğitime geçiş için bakanlığımız ve valiliğimiz halkımız ile el ele çalışmalarını yürütmektedir. Kaliteli eğitimin yapı taşı olan okullarımızın sayısı ve niteliklerin ilimizin eğitim seferberliğinde çok önemli bir yeri vardır. Eğitim gibi milli bir konuda tüm halkımıza örnek olan ve destekleri ile çocuklarımızın geleceğine güç katmak isteyen tüm hayırseverlerimize kapılarımız sonuna kadar açıktır. " şeklinde açıklamalarda bulundu.

Nevzat Akbaş, kısa süre sonra eğitim öğretime açılacak okulun Yenice'ye, millete ve öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulundu. Ayrıca iş insanı Salih Ören'e de eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.