28 Mayıs pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci turu için adaylar ve destekledikleri partiler tüm hızıyla çalışmalarını sürdürüyor. Cumhur İttifakının bileşenleri, Ak Parti. MHP ve Yeniden Refah Partisi il başkanları  destek açıklaması yaptılar. Kar, Özer ve Salt ortak bir deklarasyon yayınladılar. Geçtiğimiz günlerde de genişletilmiş tüm teşkilatları ile basına kapalı bir yemek organize etmişlerdi. İl Başkanları yaptıkları yazılı açıklamada şunları söylediler:

Çok Değerli Karabüklü Hemşerilerimiz, Cumhur İttifakına ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a gönül vermiş kıymetli dava Arkadaşlarımız!
 Ülkemiz ve aziz milletimiz için omuz omuza hizmet yarışı içinde olup, Cumhur ittifakını oluşturan bizler bir araya gelerek 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Kamuoyuna ve aziz hemşerilerimize şu çağrıyı yapmayı uygun gördük. Milletimiz TBMM’de çoğunluğu 322 milletvekiliyle Cumhur İttifakı’na vererek, yasamada nasıl bir tablo istediğini göstermiştir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan, en yakın rakibi Kılıçdaroğlu’na 2 milyon 538 bin fark atmış ve yüzde 49,52 oy almıştır. Ancak arada bu kadar büyük fark olmasına rağmen sistemin yüzde 50 artı 1 oy şartı sebebiyle Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalmıştır. Milletimizin bu iradesinin başımızın üstünde yeri vardır. Allah’ın izniyle ikinci turda sizlerin güçlü destekleri ile rekor bir oy ve oranla milletimiz Recep Tayyip Erdoğan’a cumhurbaşkanlığı görevini tekrar 5 yıllığına tevdi edecektir.

Değerli Karabüklü hemşerilerimiz!

28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ülkemiz ve milletimiz için bir dönüm noktasıdır. Türkiye yüzyılında Lider ülke konumuna gelebilmemiz için, İstikrarın ve güvenin devam etmesi için, Büyük ve Güçlü Türkiye için, Türkiye Yüzyılı yolunda emin adımlarla hep birlikte yürümemiz için sizlerin Recep Tayyip Erdoğan’a vereceği oylar çok büyük bir önem arz etmektedir.

Değerli Karabüklü hemşerilerimiz!

Tam Bağımsız Türkiye için; Yüzyılın lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar güçlü bir şekilde seçilebilmesi için siz değerli hemşerilerimizden 28 Mayıs Pazar günü güçlü bir destek istiyoruz. 28 Mayıs tarihinde sandığa gidelim ve sandıklara hep birlikte sahip çıkalım. Birlik ve beraberlikle 28 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılını siz değerli Karabüklü hemşerilerimizle birlikte inşa edeceğiz. Karabük kazanacak, Türkiye kazanacak. Çünkü biz biriz, beraberiz hep birlikte Karabük’üz, Hep birlikte Türkiye’yiz. Kamuoyuna ve değerli hemşerilerimize saygı, sevgi ve hürmetle duyurulur.