Milletvekili Genel Seçimleri için aday belirleme çalışmalarında sona gelindi. Hafta sonu listeler Seçim Kurulu’na verilecek. Aday adayları ve Karabük halkında da meraklı bekleyiş sürüyor. 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimleri ile ilgili süreç devam ederken siyasi partiler gösterecekleri milletvekili isimlerini de belirlemeye başladı. Genel Merkezler tarafından netleştirilen aday listeleri hafta sonu seçim kuruluna verilecek. Tüm ülkede olduğu gibi Karabük’te de hangi partiden kimlerin aday olacağına, aday sıralamasının nasıl olacağına ilişkin her türlü fal, tahmin de devam ediyor.

İYİ PARTİ DE KİM LİSTE BAŞI?

Milletvekili aday listesi en fazla merak edilenlerden birisi de İYİ Parti. Avukatından öğretmenine, İş insanından, üst yöneticisine, Adaylığı meslek edinmişlerden, geçiyordum uğradımlara 10 dan fazla aday adayı var. Anketlerde ve kamuoyundaki genel değerlendirmelerde Karabük’te bir milletvekili çıkarabilme ihtimali konuşulunca tabii sorulan ana soru kim liste başı olacak! Beklenti ve genel kanı o ki en fazla öne çıkan iki isim Ozan Canyurt ve Ali Çetin Aygün. Bu noktada elbette son kararı Genel Başkan Meral Akşener verecek.

İL BAŞKANI RECEP YILMAZ NE YAPACAK?

Kim liste başı olacak sorusunun cevabında etkileyebilecek isimlerden birisi İYİ Parti Karabük il Başkanı Recep Yılmaz. Yılmaz il başkan yardımcısı iken beraber çalıştıkları ve aday adaylığı sürecinde görevi kendisine adeta devreden Ali Çetin Aygün den yana tavrını koyar mı? Genel Merkez İl Başkanı Yılmaz’ın görüş ve tavsiyesini dinler mi? Cevabını listeler açıklandığında hep birlikte göreceğiz. Zira Başkan Recep Yılmaz aday tanıtım iftarı sonrası bazı aday adayları tarafından ciddi şekilde eleştirilmişti. Adeta eleştiriler tartışmaya dönmüştü.

OZAN CANYURT LİSTE BAŞI OLUR MU?

Merak edilen en önemli soru ise Ozan Canyurt’un açıklanacak milletvekili listesindeki sırası. Kamuoyunda en çok konuşulan Canyurt’un yapılan kamuoyu yoklamalarında öne çıktığı şeklinde. Elbette elimizde net anket verileri olmayınca kesin konuşamayız. Ama an itibarı ile esen fısıltı rüzgarı bu noktada. Canyurt’un Akşener ve yardımcıları noktasında da yakın ilişkileri olduğu konuşulan başka bir iddia.