Belediye Başkanlığı seçimleri sonrası Karabük Belediyesi'nde yeni çalışma kadroları oluşumu da ağır aksak devam ediyor.

Üç dönem başkanlık yapan Rafet Vergili'den sonra başkanlık koltuğuna oturan Özkan Çetinkaya gece geç saatlere kadar çalışarak bir mana da belediye ye hakim ve vakıf olmaya çalışıyor. 

Bir yanda Rafet Vergili'nin 15 yıllık başkanlığı döneminde kendi mantalitesine göre oluşturduğu çalışma arkadaşları diğer yanda ise yeni seçilen belediye başkanı Özkan Çetinkaya.

Bir yanda Yerel seçim boyunca birlikte çalıştıkları, seçimlerin kazanılmasında pay sahibi olan ekip arkadaşları diğer yanda Vergili'nin kendi döneminde oluşturduğu kadro.

Bir yanda 15 yıldır belediye başkanlıklarını kazanmayı bekleyen Ak Parti kadroları diğer yanda önceki belediye başkanı döneminde yerleşmiş kadrolar.

İşte bütün bu ikilem içerisinde hangi çalışma kadrolarının değişeceği, hangisinin değişmeyeceği, kimlerin yeni çalışma kadrosunda yer alacağı ilgi ile izleniyor.

Bu sorulardan birisi de hem önceki başkan Rafet Vergili'nin hem de Karabük Belediyesi ve bağlı kurumlarının yıllardır avukatlıklarını yapan isimlerin değişip değişmeyeceği, sözleşmelerinin iptal edilip edilmeyiceği!

Şimdi Ak Parti'ye gönül vermiş, yağmurunda, çamurunda, seçiminde, zor zamanlarında çalışmış Karabük'teki bir çok avukattan birisinin tercih edilip edilmeyeceği kulislerde konuşuluyor.

Kulislere düşen ancak henüz net açıklanmayan bir bilgi ise Karabük Belediyesi'nin önceki dönem sözleşmeli avukatlığını yapan isimlerin sözleşmelerinin fesh edildiği ancak daha sonra ilgili kurumlardaki sözleşmesinin fesh edilmekten vazgeçildiği!

Editör: Sait Alıcı