Karabük Belediye Başkanının değişmesinin ardından kurum ve kuruluşlarında da değişimler başladı. Belediye'ye bağlı Ulaşım A.Ş. yönetim kurulu tamamen değişti.

Rafet Vergili'nin Belediye Başkanlığı döneminde özel halk otobüsü işletmecileri ile sürekli yaşanan sorunlar sonrası Ulaşım A.Ş adında bir şirket oluşturulmuştu. Bu şirket üzerinden halk dile ile sarı otobüs ve minibüsler kent içerisindeki toplu taşımayı yürütmeye başlamıştı.

Yerel Yönetim seçimleri sonrası hangi müdürler ile çalışılacağı, hangisi ile çalışılmayacağı merakla beklenirken ilk icraatlardan birisi Ulaşım A.Ş. 'de yaşandı. Edinilen bilgilere göre zorunlulukları olmamasına rağmen Rafet Vergili'nin belediye başkanlığı döneminde Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Cenk Gedikoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Celal Tokatlı, Nurhan Barışkan ve Feramuz Akbulut seçim sonrası centilmence davranıp görevlerinden istifa ettiler.

Seçim kampanyası boyunca yönetimde istişare sloganını sürekli kullanan Karabük Belediyesi'nin yeni başkanı kimler ile istişare ettiği henüz kamuoyuna sızmamakla birlikte boşalan Karabük Belediyesi Ulaşım A.Ş. yönetim kuruluna yeni atamalar yapıldı.

Önceki dönem Ak Parti Karabük Belediye Meclis Üyesi Cemal Aybakır Ulaşım A.Ş. yönetim kurulu başkanı oldu. Ahmet Okan Kirman, Osman Uzunoğlu, Enver Malkoç ve başkanın çocukluk arkadaşı olduğu belirtilen Birol Aslan yeni yönetim kurulu üyeleri oldular. Birol Aslan'nın aynı zamanda özel kalem müdürü olarak görev yapacağı belirtiliyor. Osman Uzunoğlu önceki dönem merkez ilçe başkanlarından. Enver Malkoç ise halen il yönetim kurulu üyesi.

Yönetim Kurulu Başkanı yada Genel Müdür olarak Ahmet Okan Kirman'ın atanacağı konuşuluyordu. Ancak Kirman sadece yönetim kurulu üyesi olarak kaldı. Mevcut Ulaşım A.Ş. nin yapısı dikkate alınarak Samet Sarıtaş'ın ismi de ciddi şekilde konuşulmuş ancak Belediye Meclis üyesi olması nedeni ile kanuni engel olduğu söylenmişti.

Öte yandan Rafet Vergili'nin başkanlığı döneminde Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü olarak atanan Van İpekyol adresinde Selçuk Tan yeniden bu görevine atandı. Tan ile ilgili kararın hangi istişare ile alındığı da ayriyeten merak edilen bir başka soru işareti oldu.

Karabük Belediyesi Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü'nün 40 bin TL üzeri maaş aldığı, Yönetim Kurulu Üyeliklerinin ise huzur hakkı olarak 10 ar bin TL aldıkları öğrenildi.