Karabük İl Emniyet Müdürlüğü, İstihbarat, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Yenice İlçe Emniyet Amirliği ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonlar neticesinde önemli uyuşturucu olaylarına müdahale edildi.

Karabük'te Gerçekleşen Operasyon

Karabük'te faaliyet gösteren S.A, K.T ve L.A isimli şahısların üzerinde ve araçlarında yapılan aramalarda toplamda (49,32) gram SKUNK, (3,38) gram ESRAR, (18) adet ECSTACY HAP, (1,13) gram METAMFETAMİN ve (1) adet Gara Sentetik Ecza ele geçirildi. Bu olay kapsamında şahıslar hakkında Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Bulundurmak ve Kullanmak (TCK-191) ile Uyuşturucu Madde Temin ve Ticareti (TCK-188) suçlarından adli işlem başlatıldı. Ayrıca araç sürücüsü S.A isimli şahsın uyuşturucu etkisi altında araç kullanmaktan dolayı 20.970 TL para cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Yenice İlçesi'nde Kaçmaya Çalışan Şahıs Yakalandı

Yenice İlçe Emniyet Amirliği ekiplerinin gerçekleştirdiği uygulama faaliyeti sırasında kaçmaya çalışan araç sürücüsü H.A isimli şahıs, polis ekiplerince yakalandı. Şahsın üzerinde ve aracında yapılan aramalarda (1) adet Uyuşturucu aparatı Bong Şişe, (1,42) gram Metanfetamin, (2,22) gram Eroin ve (1,41) gram Uyuşturucu Madde ele geçirildi. H.A hakkında Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti (TCK-188. Madde) suçundan adli işlem başlatılacağı belirtilirken, ayrıca şahsın yaklaşık bir yıl önce sürücü belgesine Uyuşturucu Madde Etkisinde İken Araç Kullanma suçundan (5) yıl süre ile el konulduğu ve sürücü belgesiz olarak araç kullandığı tespit edilerek 31.146,00 TL para cezasına çarptırıldığı ifade edildi.

Whatsapp Image 2023 12 13 At 14.56.07