Sır gibi saklanan İYİ Parti Karabük Milletvekili aday listesi açıklandı. Liste Karabük kamuoyu ve İYİ Parti camiasında şok etkisi yarattı. Kübra Dursun liste başı yapılırken, İsmail Yalav 2. sırada, liste başı olmasına kesin gözüyle bakılan Ozan Canyurt 3. sırada yer aldı. Listenin açıklanması sonrası ilginç yorumlarda yapılmaya başlandı. İYİ Parti’nin harakiri yaptığını düşünen kimi çevreler hem bölgesel oy olarak hem de tanınırlık olarak yeterli karşılığı olmayan bir adayın liste başı yapılmasının Karabük'ün yeteri kadar incelenmeden genel merkez tercihi ile aday listesi yapıldığını öne sürdüler.

TEŞKİLATLARA RAĞMEN LİSTE

Öte yandan İYİ Parti Karabük teşkilatlarının bir kaç gün önce kendi tercihleri olan bir talep yazısı yazdıkları iddiasına rağmen böyle bir milletvekili aday listesinin yayınlanmasının hoşnutsuzluğunu üst noktaya taşıyacağı ifade ediliyor. Teşkilatlara rağmen liste yapılırken seçim atmosferinde saha çalışmalarına nasıl yansıyacağı bir başka soru işareti!

CANYURT ÇEKİLİR Mİ?

Karabük'ün son yıllarda yetiştirdiği bir kaç parlayan yıldızdan birisi olan Ozan Canyur,t kamuoyunda hemen hemen herkesin antak kaldığı liste başı yerine seçilme şansı olmayan liste sonuna konuldu. Mesleki kariyeri, cemiyet hayatı içindeki ilişkileri ve durumu göz önüne alındığında Ozan Canyurt'un listeden çekilme ihtimalini ortaya koyuyor.