İYİ Parti Genel Merkezi tarafından hafta sonu Yüksek Seçim Kuruluna verilen Milletvekili Aday Listesi tepkileri de beraberinde getirdi. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerine kısa bir süre kala siyasi tansiyon da yükselmeye başladı. Seçime katılacak siyasi partiler hafta sonu itibari ile milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kuruluna verdi. İYİ Parti’nin Karabük Milletvekili aday listesinin ortaya çıkması ile birlikte tepkiler de çığ gibi büyüdü. Bir yanda Karabük’ün yakinen tanıdığı; Erol Serin, Mustafa Özata gibi kurt siyasetçiler, diğer yanda Partiyi derleyip toparlayan, çok emek harcayan, birçok farklı kesimin oyunu toparlayabilecek Avukat Ali Çetin Aygün. Yine bir yanda partiye kuruluşundan beri Karabük’te emek vermiş birçok aday adayı diğer yanda, seçilme şansı oldukça yüksek görülen, Karabük’ün son dönemlerde yetiştirdiği parlayan yıldızlardan Ozan Canyurt, Yalçın Hoca olarak geniş kesimlerce bilinen öğretmen Yalçın Kılınç. İşte bütün bu isimlerden herhangi birisi liste başı görmeyi bekleyen İYİ Parti yönetim ve tabanı listede olmadıklarını görünce adeta şok oldular.

YÖNETİM KURULU KARARI ALINDI

Edinilen bilgilere göre, yaşanan şaşkınlığı İYİ Parti Genel Merkezine ileten il yönetimi daha sonra toplanarak oy birliği ile karar aldı. Alınan kararda Genel Merkez tarafından bildirilen milletvekili aday sıralama listesini kabul etmediklerini, listenin değişiklik yapılması için talepte bulunmak üzere İl Başkanı Recep Yılmaz’a yetki verdiler. Yine alınan kararda bu liste saha çalışması yapılabilmesinin ve başarılı olunabilmesinin mümkün olmadığı karar altına alındı.

GÖZLER İYİ PARTİ GENEL MERKEZİNDE

Seçim takvimi ile ilgili verilen milletvekili aday listelerine itiraz ve değişiklik bugün itibari ile sona eriyor. Şimdi gözler İYİ Parti genel merkezine çevrildi. Karabük il teşkilatının istemi doğrultusunda listede düzeltme yapılıp yapılmayacağı bugün belli olacak.

İSTİFALAR GÜNDEMDE

Öte yandan şayet genel merkezin talep edilen değişiklikleri yapmaz ise il ve bazı ilçe yönetimlerinden, kadın kollarından istifaların olacağına kesin gözüyle bakılıyor.