Vali Fuat Gürel, Yenice ilçesine bağlı Değirmenyanı Köyü Erfeyli Mahallesinde meydana gelen heyelan bölgesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldı. Vali Fuat Gürel, AFAD ekiplerinin yaptığı incelemeler neticesinde bazı evlerin can güvenliği açısından tahliye edildiği heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu. Gürel, Yenice Kaymakamı Yasin Erdem, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Garip Gümüş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hasan Öztürk, AFAD Müdürü Dr. Gazanfer Erbay ve teknik ekipten bilgiler aldı. Vali Gürel heyelandan etkilenen ve evlerini boşaltmak zorunda kalan vatandaş geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

"17 haneyi boşalttık"

Vali Fuat Gürel, yaraların kısa sürede sarılacağını ifade etti. Gürel, "Değirmenyanı köyündeyiz, maalesef son birkaç gündür zeminde hareket olduğuna ilişkin ihbar aldık. Bunun üzerine AFAD ekiplerimiz tarafından hemen inceleme gerçekleştirildi. Son dönemde yağan yoğun kar ve geçen hafta yağan yağmurla birlikte erime ve zeminde oluşan yumuşamadan dolayı zeminde bir hareketlenme var. Şükürler olsun ki can kaybımız yok, yaralanma yok. 17 haneye etkileyen bir heyelan riski var, 17 haneyi boşalttık.

"Enerjisa ekiplerimiz buradalar"

Bu hanelerde 21 aile yaşamakta. Akrabalarının evlerine yerleşenler ve boş evlere geçenler var. Kısa sürede burada neler yapılabilir, karşımıza neler çıkılabilir bunları tespit edip vatandaşlarımızın çözümünü inşallah devlet o k üretmiş olacağız. Heyelan riski olmayan bölgedeki vatandaşlarımızın elektrik sorununu, Enerjisa ekiplerimiz buradalar elektriği bugün vereceğiz. Su ile ilgili bir sıkıntı var onu da çözecekler.  Ayrıca yollarla ilgili sıkıntı oluştuğundan başka mahallelerden yol imkanı sağlayacağız. Yukarı bölümde yaşayan vatandaşlarımızın normale dönmesi için gerekeni yapacağız.

"Taşınmalar gerçekleşmeye başladı"

Burada ki vatandaşlarımızı başka yerlere taşıyacağız, dünden itibaren taşınmalar gerçekleşmeye başladı, kısa vadede mağdur vatandaşlarımıza maddi o k destekte vereceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlettir, vatandaşının her daim yanında olabilecek bir devlettir. Heyelandan zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderebilecek güce, kudrete ve imkana sahiptir, kısa sürede vatandaşlarımızın mağduriyetini gideceğiz." diye konuştu. Vali Fuat Gürel, Değirmenyanı Köyü Erfeyli Mahallesinde gerçekleştirdiği incelemelerin ardından beraberindeki heyet ile birlikte Yenice Kaymakamlığına geçerek yapılacak çalışmalarla ilgili toplantı gerçekleştirdi.