CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, Karabük'e açılan 57 doktor kadrosu ile ilgili açıklama yaptı. Çakır, doktor sorununun bu şekilde çözülmeyeceğini dile getirirken, vatandaşların en çok sorun yaşadığı "MHRS" ve "ALO 182" gibi platformlardan randevu bulamadıklarını, en başta buna çare bulunması gerektiğini söyledi. Çakır açıklamasında "Karabük’te sağlık hizmetlerini sorun haline getiren siyasi iktidar, her 6 ayda bir “sağlıkta sorunları çözüyoruz” açıklamalarına rağmen her geçen gün işin içinden çıkılmaz bir duruma da taşıyor. Karabük İl Merkezinde Devlet hastanesi ihtiyacı her kesim tarafından dillendirilirken, Eskipazar Devlet hastanesine yapılan hastane binasına binlerce lira heba edilirken ve halen çözüm bulunmazken, Karabük’te uzman doktor sıkıntılarının İl Merkezinde ve İlçelerde bariz ortadayken birde MHRS de yaşanan sıkıntılar ile vatandaşın muayene olabilmesi için torpil aradığı şu günlerde yine bakanlıktan gelen bir haber ile Karabük’te sağlık çözülmüş gibi lanse edilen 57 doktor ataması yapılmıştır açıklaması, tam bir aymazlık göstergesidir.

"Bu şikâyetlerin bir çoğunluğu Uzman Doktor eksiklerinden de kaynaklanmaktadır"

Ne yazık ki son bir yıldır devam eden Merkezi Hekim Randevu Sistemi' (MHRS) ve 'Alo 182' üzerinden randevu bulmak mümkün olamamaktadır. Özellikle de son dönemlerde hastalar, Sağlık Bakanlığı'nın 2011 yılında faaliyete geçirdiği MHRS ve Alo 182 üzerinden randevu alamamaktan şikayetçiler. Vatandaşlar, bazı polikliniklerde aylar sonrasına randevu verilebildiğini belirtiyor. Vatandaşlar, şikâyetlerini sosyal medya ağları üzerinden yapmakta, çözümsüz kaldığını da açıkça deklare etmekteler.Bu şikâyetlerin bir çoğunluğu Uzman Doktor eksiklerinden de kaynaklanmaktadır. Karabük’e yapılan 57 doktor ataması içinden sadece 5 uzman vardır. Buna karşılık, Zonguldak İlimize 13, Kastamonu ve Çankırı illerimize 12’şer uzman doktor ataması yapılmıştır. Oysa Karabük İlinde kardiyoloji başta olmak üzere KBB, Göz, Hematoloji,  Endokrin, Göğüs cerrahi, Remotoloji, Gastroloji, Onkoloji vb. birçok ünitede ya yetersiz tek uzman doktorumuz var ya da hiç yok.

"Sorun yaratarak sorun çizmek siyaset değildir"

Sorun yaratarak sorun çizmek siyaset değildir. Sorun yaratılmadan vatandaşa hizmet siyasettir. Karabük’te maalesef son 5 yıldır sağlık hizmetleri aksamakta, vatandaşlarımıza hizmet sağlıklı bir şekilde götürülememektedir. Sağlıkta sorun yumağına dönen hizmet anlayışında 57 doktor ataması yapılmış, sorunlar bitirilmektedir anlayışı ise tam bir uyutma, oyalama taktiğidir. Ancak, halkımız neyin ne olduğunu görmekte ve sandık geldiğinde hesap sormakta kararlılığını göstermektedir" ifadelerini kullandı.