Karabük İl Genel Meclisi’nin araç alma kararı sonunda muhtarları patlattı. Köy muhtarları sesini yükselterek, makam aracı değil köylere hizmet istiyoruz eleştirisinde bulundular. İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı toplantılarında özel idareye araç alınma kararı bir anda dikkatleri üzerine çekti. AFAD’ın Karabük’te harcanmak üzere gelen ödeneğinden 2021 yılında harcanmadan kalan 600 bin lirasının kaynak o k aktarıldığı belirtiliyor. Köy muhtarları ise alınan kararı sert şekilde eleştirerek karara katılmadıkları şeklinde görüşlerini sosyal medya dan paylaştılar.

KÖY MUHTARLARI AYAĞA KALKTI

Özel İdareye hizmet aracı adı altında ayrılan para ile Karabük İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen’e makam arabası alınacağı iddia edildi. Bunun üzerine köy muhtarları bir anda sert tepki gösterdiler. Köy Muhtarları Derneği Başkanı Enver Kemik Sosyal Medya’dan oldukça ağır bir eleştiri yaptı. Kemik; “ Biz o kadar zengin bir ülkeyiz ki köyümüze çakacak çivi yok, il genel meclisi başkanına 800 bin TL makam arabası alıyoruz. O işe oy kaldıran il genel meclisi üyelerini tebrik ediyorum. Benim köyümde afet var derken kırk dereden su getiren afet müdürlüğünü alkışlıyorum. 800 bin TL yi makam arabası almak için nasıl aktardın. Keşke Karabük’ün bir köyüne kentine aktarsaydınız. Bu arabaya kim binecek. Benim köyüme nasıl gelecek merak ediyorum. Cumayanı köyümüze içme suyu işi yapıyoruz keşke o parayı oraya aktarsaydınız da bir dertten kurtulsaydık.” Şeklinde sert ifadeler kullandı. Kemik daha sonra bu paylaşımını kaldırdı ancak bu seferde; Muhtarları toplayıp Cumhurbaşkanına giderek orada şikâyet edeceği şeklinde açıklamalarına devam etti.

MAKAM ARACI YOK MUYDU?

Öte yandan makam aracı tartışmasına yönelik gelen bazı ifadelerde ise; “İl Genel Meclis Başkanının bindiği SUV tipi bir araç vardı zaten. O araç ne oldu, yetmiyor mu? Bir rivayete göre Özel İdare Müdürü Mehmet Uzun kullanıyor deniyor. Başkan Ahmet Sözen ise otomobil türü bir makam aracı zaten kullanıyor. Hem de bu araç ile günde kaç defa köydeki tavuk çiftliğine git gel yapıyor. Şimdi de kendine jeep mi istiyor?” şeklinde tartışma farklı bir boyut kazandı.

MİNİBÜS ALINACAK

Karabük Derin Haber o k yaptığımız araştırmalarda edindiğimiz bilgilere göre ise, kararın özel idareye hizmet aracı alınması şeklinde olduğu ve bu hizmet aracının bir minibüs olacağı öne sürüldü. İl Genel Meclis üyelerinin bazı toplantı yerlerine kendi arabaları ile gittikleri bunun yerine 15 kişilik bir minibüs alınarak toplu o k bu araç ile gitmesi düşüncesi ile alındığı belirtiliyor.