Karabük’te 3 gün iş bırakma eylemi yapılacak. Sağlık çalışanlarına Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan ek gösterge ve zam kararlarına sağlık çalışanlarının tepkisi devam ediyor. Yapılan zamların adil olmadığını ifade eden sağlık çalışanları sendikalarla birlikte 3 gün boyunca iş bırakma eylemi gerçekleştirecek. Sağlık çalışanlarını yakından ilgilendiren 287 sıra sayılı Torba Kanun teklifi geçtiğimiz günlerde Genel Kurula sunu k oy birliği ile kabul edildi. Kabul edilen torba yasanın sağlık çalışanları arasında ayrımcılığa neden olduğu ve tüm sağlık çalışanlarını kapsamadığı gerekçesi ile sağlıkçılar söz konusu yasaya tepki gösterdi. Geçtiğimiz günlerde basın açıklaması ve alkışlı eylem yaparak mesailerine bir saat geç başlayan sağlık çalışanları bu sefer de iş bırakma eylemine gidiyor. Karabük'te yaklaşık 2 bin çalışanının üyesi olduğu sendikalar 3 gün iş bırakma eyleminde bulunacak. Acil servis hizmetlerinin devam edeceği eylemlerde sendikalar sağlık çalışanları arasında adil ve sağlıkçıları ayrıştırmayan yeni bir düzenleme istiyor. Kamu Sen Sendikasına Bağlı Türk Sağlık Sen  Pazartesi (bugün),  Memur- Sen Sendikasına bağlı Sağlık Sen 7 Aralık Salı ve 9 Aralık Perşembe günü tüm gün iş bırakma eylemi yapılacağını duyurdu. Öte yandan yapılan eylemlerden dolayı Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde söz konusu eylem nedeni ile bazı hizmetlerin aksadığı ifade edildi.

“Biz Kimsenin Mağdur Olmasını İstemiyoruz”

Konuyla ilgili Karabük Derin Haber’e açıklamalarda bulunan Sağlık Sen Karabük Şube Başkanı Sezgin Aydoğmuş; sendika üyesi sağlık çalışanları ile Salı ve Perşembe tüm gün iş bırakma eylemi yapacaklarını ifade etti. Aydoğmuş açıklamasında; Adil olmayan ve sağlıkçıları ayrıştıran zamlarla ilgili eylem yapılacak. Karabük’te yaklaşık 1200 civarında üyemiz var. Acil hizmetleri aksamayacak şekilde bütün arkadaşlarımızı eylemimize davet edeceğiz. Sağlık hizmetlerinin aksamayacağı şekilde yapma kararındayız. Biz kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Çalışan da mağdur olmasın.” İfadelerini kullandı.

“Ekonomik Kayıplarımızın Görmezden Gelinmesine Razı Olmayız”

Türk Sağlık Sen Sendikası Karabük Şube Başkanı Sadık Doğdu ise Karabük Derin Haber’e sendika üyelerinin  tüm gün iş bırakma eylemi yapacağını ifade etti. Türkiye genelinde iş bırakma eylemi yapılacağını ifade ederek; “Bizim talebimiz ve tüm sağlık çalışanlarının beklentisi makul, sürdürülebilir ve kalıcı bir ücret politikasının benimsenmesi sağlık çalışanlarımızın tamamının bundan faydalanmasıdır. Doktorlarımız zammı hak ediyorlar, yapılsın bir itirazımız olmaz, olamaz.  Bizim isteğimiz tüm sağlık çalışanlarının ücretlerinin arttırılmasıdır. Çünkü sağlık çalışanlarımızın tamamı ekonomik sıkıntı yaşamaktadır. Çünkü tüm sağlık çalışanlarının ücretleri erimiştir. Bir günde hem açıklanıp hem de TBMM’de kabul edilen düzenleme eksik olmuştur. Ne ayrımcılığı kabul ederiz ne de ekonomik kayıplarımızın görmezden gelinmesine razı oluruz. Çünkü biz Türk Sağlık-Sen’iz bizim için her bir çalışan değerlidir. Onların derdi, derdimiz, isteği, isteğimizdir.” Açıklamasında bulundu.