Karabük Merkez Cami projesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Karabük Derin Heber'i ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Eski İl Başkanı Av. Erdoğan Dinçel söz konusu projenin yerinin yanlış olduğunu ifade etti. Karabük'e telafisi mümkün olmayan yatırımların yapılmaması gerektiğinin altını çizen Dinçel eski valilik binasının yerine yapılacak olan caminin gereksiz olduğunu vurguladı. Erdoğan Dinçel açıklamalarının devamında Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'ye ağır eleştirilerde bulundu. Karabük siyasetinin tecrübeli isimlerinden olan CHP Karabük eski il başkanı Avukat Erdoğan Dinçel Karabük Derin Haber'i ziyaret etti. Ziyareti sırasında Karabük gündemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Dinçel Karabük'e yapılan yatırımları değerlendirdi. Açıklamalarında son günlerde gündem olan Karabük Merkez Cami projesine de değinen Erdoğan Dinçel söz konusu projenin gereksiz bir yatırım olduğunu belirti. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

"Bir Şey Yanlışsa Yanlıştır"

Erdoğan Dinçel yaptığı ">Karabük Derin Haber'e yaptığı açıklamada bazı kişilerin cami ile ilgili yapılan eleştirileri din yada cami karşıtı gibi nitelendirmesinin yanlış olduğunu ifade etti. Dinçel; "Bu tartışmaları yaparken olumlu veya olumsuz görüş belirten kişileri hemen camiye ve dine karşı değil mi gibi bir kategoriye sokmak son derece yanlış. Kimin kime karşı olduğu, kimin camiye yada dine karşı olup olmadığı kimin ne kadar Müslüman olduğu konusunu herhalde bu siyasiler değerlendirmeyecektir. Fakat bu eleştirilerden dolayı insanların bazı eleştirileri yapmaktan imtina ettiği ve çekindi de çok net o k görünüyor. Bir şey yanlışsa yanlıştır. Doğruysa doğrudur. Bu ne camiye karşı olmaktır, ne de dine karşı olmaktır dedi. Konuşmasının devamında eski valilik binasının yıkılması sürecine değinen Erdoğan Dinçel konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; "Şimdi Karabük'te valilik binası yıkıldı. Valilik binası yıkılırken bu cami konusu gündeme geldi. Karabük'ün girişinde yıllardan beri bir kaymakamlık önce, il olduktan sonra valilik binası yeri belli. Burayı kaldırıp cami yapmanın doğru olmadığını, il başkanıyken de ifade ettim. Neden yanlıştı. Çünkü öncelikle Karabük'te vilayet binasına ihtiyaç var. Şuanda Karabük Valiliği derme çatma bir yerde büyük sıkıntılarla orada faaliyet gösteriyor. Hep valilik binası nereye yapılır, nereye yapılır diye bir araştırma içerisindeler. Verilmiş yeri var valiliğin, neden kaldırıyorsunuz valilik binasını. Önce bunu bir tartışmak gerekiyor. Yazın sıcaktan kışın soğuktan yağmurdan oraya insanların ibadet etmek girip namaz kılması kolay değil, mümkün değil. Oraya 2 bin 500 kişinin gelmesi mümkün değil. Şimdi Karabük'te hemen bunun yakınında Yenişehir Cami'si var. Bakın Cuma Günleri dolar camiler. Karabük Esnafı işi gereği dükkanını kapatıp Yenişehir Cami'sine bile gelemiyor çoğu. Ne yapıyor  hemen alış veriş merkezindeki mescide gidiyor. Namazını kılıyor ve işinin başına dönüyor. Böyle bir ihtiyaç yok. Böyle bir ihtiyaç yokken bir siyasi beklenti amacıyla cami yapmanın hiç anlamı olmadığını düşünüyorum. Doğru olmadığını düşünüyorum. Birçok insanda bunu düşünüyor. "

"Karabük'te Yapılacak İşlerin Tartışılması Gerekiyor"

Karabük'te yapılacak yatırımların tartışılması gerektiğini ifade eden Erdoğan Dinçel, ilimize yapılan yatırımların telafisi olmamasından yakındı. Dinçel yaptığı açıklamada; "Bakın Kent Meydanı yaptık. Yanlış dedik, olmaz dedik. Bu şekilde bir Kent Meydanı olamaz dedik. Şimdi herkes Kent Meydanı'ndan şikayetçi. Telafisi mümkün mü? Çok zor. Şirinevler'e pazar yeri, yapmayın trafiği alt üst etmeyin dedik. Bu yanlış dedik. Birçok insan söyledi bunu. Ben yaptın oldu dendi. Oraya gitti pazar yeri yapıldı. Oraya sıkıştırıldı, orası iç içe girdi. Hiçte hoş olmadı. Oranın trafiği keşmekeş haline geldi. Telafisi mümkün mü, değil. Alt geçit. Buraya alt geçit olmaz. Trafiğe katkısı olmaz. Buraya büyük bir üst geçit ve kent girişini de kapsayan bir geçit yapılmalı. Bu trafik rahatlamalı dedik. Oraya bir alt geçit yapıldı. Şuanda Karabük trafiğine faydası var mı? Yok. Trafik sorununu çözdü mü? Çözmedi. Telafisi kolay mı? Değil. Öyle şeyler yapılıyor ki Karabük'te telafisi mümkün olmayan hatalar yapılıyor. Bir daha onun düzeltilmesi de mümkün olmuyor ne yazık ki. Geçmişte belediye başkanlarını eleştirdik. Birçok konularda. Ama geçmiş belediye başkanları  Karabük kentine telafisi mümkün olmayan bu tür zararlar vermediler. Hiçbir şey yapmadılar, hiç olmazsa zarar vermediler. Karabük'e bu zararı vermeyin. " dedi.